Suomen jalkapallomaajoukkue lähtee sunnuntai-illan kotiotteluunsa Italiaa vastaan hyvässä lennossa. Suomi on voittanut kuusi edellistä Ratinan stadionilla pelaamaansa ottelua maalierolla 9-0.

Huuhkajien voittoputki EM-karsinnoissa on kestänyt nyt neljä peräkkäistä ottelua. Viimeisimpänä kaatui Kreikka torstai-iltana, kun Teemu Pukki upotti helleenit rangaistuspotkuosumallaan.

Suomi on ollut voitokas sen jälkeen kun se hävisi EM-karsintojen avauspelinsä juuri Italialle 0-2 Udinessa.

Italian kovan luokan karsintaputki on sen sijaan huomattavasti pidempi. Joukkue on pelannut jo peräti 35 EM-karsintapeliä putkeen ilman tappioita. Niistä 29 on voittoja, loput tasapelejä.

– Siinä on aika kova saldo. Syyskuussa 2006 Italia on hävinnyt Ranskalle edellisen EM-karsintapelin. Tässä olisi aika kiva putken katkaiseminen, että tervetuloa Ratinaan! Viasatin futisselostaja Ville Kuusinen tunnelmoi Suplan Week of Football -podcastissa.

Sunnuntain kohtaaminen on EM-karsintojen J-lohkon kärkipeli, sillä puhtaalla pelillä lohkoa johtava Italia on lohkokakkosta Suomea vain kolme pinnaa edellä.

Euroopan mahtimaan viittaa jalkapallossa pitävä Italia on luonnollisesti suurin suosikki voittamaan lohkon. Kuusinen väläyttääkin mahdollisuutta siitä, ettei saapasmaa välttämättä hae Ratinasta voittoa hinnalla millä hyvänsä.

– Tässä on ollut semmoinen kutina, että Italia kontrolloi tällä hetkellä lohkoa. Hoidimme Kreikan ja se piti hoitaa, ja nyt kun Italia menee menojaan, niin antaa mennä vaan. Tappio ei sinänsä muuttaisi mitään, jos vaan Italia hoitaa omat hommat.

– Mutta onko Italia niin fiksu jalkapallomaa mitä se on vuosien saatossa ollut, että jos he näkevät, ettei heidän alkurynnistyksensä tuota tulosta, niin Italiakin voisi alkaa ajattelemaan että no, otetaan Ratinasta tasapeli.

– Se pitää meidät tässä täysin näpeissä, ja Roberto Mancinihan on jo hyvissä ajoin puhunut, että hän haluaa lyödä kisapaikan mahdollisimman nopeasti pakettiin. Ja sen takia uskon, että Italia tulee alkuun ihan hurjalla vauhdilla, Kuusinen veikkasi.

Kuusinen muistutti, että Suomen kannalta positiivista ovat Italian monet poissaolot. Sivussa ovat mm. Juventuksen ja maajoukkueen polvivammainen luottotoppari Giorgio Chiellini, niin ikään itseään loukannut Napolin laituri Lorenzo Insigne, pelikiellossa oleva PSG:n keskikenttämies Marco Verratti sekä nuoret Moise Kean ja Nicolo Zaniolo, jotka jätettiin Mancinin joukkueen ulkopuolelle kurinpidollisista syistä.

Eikä siinä kaikki. AS Roman keskikenttäpelaaja Bryan Cristante on sivussa influenssan takia ja Juventuksen puolustaja Mattia De Sciglio lihasvamman vuoksi.

Suomen ja Italian välinen EM-karsintaottelu pelataan sunnuntaina 8.9. klo 21.45 alkaen. Viasatin, Viafreen ja Viaplayn studiolähetys käynnistyy klo 21.