Kalenterit esiin, Turku ja Pohjanmaa – liigakarsinnan pelipäivät selvillä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelataan tulevina viikkoina vielä mestaruudesta, mitalisijoista ja europaikoista, mutta välillä on syytä vilkaista myös alakerran tapahtumiin. Perinteikäs Haka varmisti jo hyvissä ajoin ennen syyskuun puoliväliä nousunsa Veikkausliigaan kaudeksi 2020 (lue lisää). Samalla kierroksella varmistui myös se, että TPS tulee taistelemaan noususta liigakarsinnan kautta.

Turussa pelataan liigakarsintoja siis toisena syksynä peräkkäin, sillä TPS pelasi karsinnoissa myös vuosi sitten. Tuolloin se oli vielä veikkausliigaseuran statuksella, mutta noutaja tuli KPV:n muodossa ja sarjatasoksi vaihtui Ykkönen.

On hyvin mahdollista, että karsinnoissa nähdään tänä syksynä vuodentakaisen taiston uusinta, sillä KPV kamppailee ankarasti VPS:n kanssa suoran putoamisen välttämisestä. Tällä hetkellä pohjalaisseurat ovat Veikkausliigan haastajasarjan kaksi viimeistä joukkuetta, yhtä monta pistettä keränneenä. VPS:n maaliero on tosin yhdeksän maalia KPV:n vastaavaa parempi.

Suurella todennäköisyydellä karsinnan toinen joukkue on juuri toinen edellämainituista pohjalaisista – toisen pudotessa Ykköseen suoraan. Myös RoPS saattaa teoriassa vielä ajautua Veikkausliigan kahden huonoimman joukkoon, mutta sen etumatka VPS:een ja KPV:hen on kuitenkin turvallisen tuntuisesti kahdeksan pistettä. Haastajasarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Liigakarsinnan ottelupäiväksi on nyt määritelty torstai 24.10. ja sunnuntai 27.10. Perinteiseen tapaan liigakarsinta alkaa Ykkösen joukkueen kotikentällä. TPS siis pelaa Veritas Stadionilla 24.10. Liigakarsinta ratkeaa kolme päivää myöhemmin näillä näkymin siis joko Vaasassa tai Kokkolassa. Karsinnoissa käytetään eurocup-sääntöjä.

Alun perin liigakarsintoja piti pelata keskiviikkona ja lauantaina, mutta karsintoja siirrettiin päivällä eteenpäin. Tämä johtuu Ykkösen päätöskierroksen siirtymisestä sunnuntaille 20.10. Veikkausliigan päätöskierroksesta (19.10.) johtuvien stadionpäällekkäisyyksien takia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.