Romelu Lukakun siirto Serie A: n Internazionaleen on avannut maailman silmiä Italian jalkapallokulttuuria vaivaavalle, rajusti syrjivälle ajatusmaailmalle.

Entinen Manchester United -hyökkääjä on saanut tuntea nahoissaan niin koti- kuin vieraskannattajien avoimen rasismin. Korkean profiilin hahmo on nostanut aihetta pintaan, saaden vaihtelevaa palautetta.

Myös useat muut pelaajat ovat belgialaisen esimerkistä uskaltautuneet kommentoimaan syvälle juurtunutta, syrjivää asennetta maassa yleensä, ja jalkapallokatsomoissa erityisesti.

TopCalcio24′lle kommentaattorin töitä tehnyt Luciano Passirani antoi sunnuntaina omaa väkevää todistustaan ongelman laajuudesta. Välittömän hyllytyksen työstään kokenut italialainen esitti suorastaan malliesimerkin ajattelun tasosta sunnuntaina, Qui Studio a Voi Stadio -TV-ohjelmassa.

– En usko että Italiassa on tällä hetkellä ketään muuta hänen kaltaistaan, pidän hänestä todella. Ainoa tapa pysäyttää hänet, on sanoa että tässä on kymmenen banaania, jotka voit syödä.

Lähde: Sky Sports