Kuopion Palloseura yllätti torstaina, kun se nimitti uudeksi urheilutoimenjohtajakseen pelaaja-agenttina tunnetun Jonne Lindblomin. KuPS:n pelillinen fokus on tulevat viikot vielä Veikkausliigan huippujännittävässä mestaruustaistelussa, mutta Lindblomin ensimmäisiä tärkeitä tehtäviä tulee olemaan uuden valmentajan löytäminen. Elokuussa kun kuultiin Jani Honkavaaran jättävän seuran kuluvan kauden päätteeksi.

36-vuotias Lindblom kertoi torstaina Savon Sanomille, että uutta päävalmentajaa etsitään ensisijaisesti ulkomailta. Haun suhteen ollaan jo loppusuoralla, sillä ehdokaslista on jo lyhyt. Savon Sanomien juttu löytyy tämän linkin takaa.

- Meillä on lyhyt kolmen nimen lista, josta valmentajaa haarukoidaan. Olemme kartoittaneet valmentajaa, ja nyt keskustelemme eri vaihtoehtojen kanssa, Lindblom kertoi Savon Sanomille.

- Toivon mukaan tulevien viikkojen aikana uusi päävalmentaja löytyy. Fokus on ulkomailla.

[readmore from=KuPS]

Kotimaistakaan vaihtoehtoa ei ole pois suljettu, mutta ulkomaalaisten ehdokkaiden meriittilista on kova. Savon Sanomien tietojen mukaan yksi heistä on toiminut managerina Englannin Valioliigassa ja toinen Mestareiden liigan lohkovaiheessa pelanneessa joukkueessa. Yhden kandidaatin kerrotaan olevan britti ja toisen pohjoismainen.

Lindblomin mukaan KuPS:n pelaajatilanne on hyvällä mallilla jo nyt.

- KuPSin ensi kauden runko on hyvällä alulla ja pelaajasopimuksia on noin 15 kappaletta. Kasaamme joukkueen lopulliseen muotoon sitten uuden päävalmentajan kanssa. Tavoite on olla ensi vuonna vielä vahvempi kuin tällä kaudella, tuore urheilutoimenjohtaja kertoi.