Veikkausliigan 22 runkosarjan kierrosta on nyt pelattu. Runkosarjan kuusi parasta jatkaa maaottelutauon jälkeen pelejään mestaruussarjassa ja kuusi heikointa niin sanotussa haastajasarjassa. Kauden päätteeksi vielä sijoille 3-7 sijoittuneet joukkueet pelaavat europlayoffeissa viimeisestä europaikasta kesällä 2020. Mikäli Suomen Cupin voittaja Ilves pysyy sarjassa kolmen parhaan joukossa, niin sitten playoffit pelataan sijoilla 4-8.

Loppusarjojen ottelukalenteri on nyt valmis. Kummankin loppusarjan kolmen kärki pelaa loppusarjassaan kolme ottelua kotona, ja kaksi vieraissa. Kolmen tässä vaiheessa heikoimman osalta suhde on päinvastainen.

Iltojen pimetessä syksyä kohti loppusarjoja pelataan vain kierros per viikko -tahtia, ja kaikki pelit ovat kalenterissa viikonloppuna. Pelipäivä on muutoin sunnuntai, mutta päätöskierros pelataan erityisen yleisöystävällisesti lauantaina. Päätöskierrosta edeltää lokakuun maaottelujen takia vajaan kahden viikon sarjatauko.

Varmaa on jo tässä vaiheessa se, että mestaruusjuhlia vietetään joko Turussa, Tampereella tai Espoossa, sillä näissä kaupungeissa pelataan mestaruussarjan päätöskierroksen ottelut. Honka ja IFK Mariehamn ovat joka tapauksessa jo hyvin pitkällä takamatkalla, joten todennäköisesti mestaruuspokaali pannaan jakoon joko Turussa tai Tampereella. Toki on myös mahdollista, että tähän saakka huipputasainen sarja ratkeaa jo aiemmilla kierroksilla.

Haastajasarjassa ohjelma on jokseenkin suosiollinen KPV:lle, joka saa kotikentälleen vieraakseen sekä RoPS:n että VPS:n. Näissä otteluissa pelataan näillä näkymin Pallo-Veikkojen sarjapaikasta.

Näin loppusarjoissa pelataan:

Runkopäivä su 15.9.
FC Inter – IFK Mariehamn
KuPS – HJK
Ilves – FC Honka

Runkopäivä su 22.9.
FC Honka – HJK
IFK Mariehamn – KuPS
Ilves – FC Inter

Runkopäivä su 29.9.
KuPS – Ilves
FC Inter – FC Honka
HJK – IFK Mariehamn

Runkopäivä su 6.10.
HJK – FC Inter
KuPS – FC Honka
IFK Mariehamn – Ilves

Runkopäivä la 19.10.
FC Inter – KuPS
Ilves – HJK
FC Honka – IFK Mariehamn

Haastajasarja

Runkopäivä su 15.9.
SJK – VPS
HIFK – KPV
FC Lahti – RoPS

Runkopäivä su 22.9.
VPS – FC Lahti
KPV – RoPS
HIFK – SJK

Runkopäivä su 29.9.
SJK – KPV
FC Lahti – HIFK
RoPS VPS

Runkopäivä su 6.10.
RoPS – SJK
FC Lahti – KPV
VPS – HIFK

Runkopäivä la 19.10.
SJK – FC Lahti
HIFK – RoPS
KPV – VPS