Suomen A-maajoukkue kokoontuu parhaillaan Suomeen keskittyäkseen viikon tärkeisiin EM-karsintaotteluihin. Huuhkajat kohtaa Tampereen Ratinassa Kreikan torstaina ja Italian sunnuntaina. Molemmat pelit alkavat kello 21.45.

Bundesliigan Bayer Leverkusenissa vahvan alkukauden pelannut Lukas Hradecky käväisi jo kertomassa kuulumisiaan Huuhkajaliven haastattelussa. Hradecky sai vastata muun muassa maajoukkuereissujen kämppistään ja entistä seurakaveriaan Teemu Pukkia koskeviin kysymyksiin.

– Ylpeydellä olen Pukin alkukautta seurannut. Me ollaan kuljettu pitkä matka Tanskan ajoilta, ja mitä mä Teemua muistan, niin onhan hän kehittynyt isosti ja miehistynyt, hymyilevä maalivahti kuvailee.

– Hän tuntuu nauttivan elämästään. Kaikki palaset ovat kohdillaan ja perhe-elämä kukoistaa. Se tuntuu heijastuvan tonne kentälle.

– Mun pitää nopeasti käydä levittämässä punaiset matot huoneeseen. Jos mä olen ”Bundes-Luke”, niin kyllä pikkuhiljaa täytyy saada myös ”Valio-Teemu” lanseerattua. Kyllähän hän aikamoinen maailmantähti on. Hyvä vaan, ettei mun tarvitse kaikkia haastatteluja antaa, Hradecky heittää.

Hradecky muistelee hymyssä suin sitä, kuinka kaksikko asui kimppakämpässä Kööpenhaminassa, teki nöyrästi töitä ja täydensi toisiaan. Nyt toisen tie on vienyt Brøndbystä Leverkuseniin ja Mestarien liigaan, ja toisen Valioliigan Norwichiin.

Haastattelu sai yllättävän käänteen, kun Teemu Pukki saapui odottamattomasti paikalle. Pukkikin piipahtaa kameran edessä ja Hradecky tiedustelee tältä hyvän alkukauden reseptiä.

– Tule nyt saman tien kertomaan, miten ne maalit on syntyneet? Onko sellainen flow päällä vai oletko sä saanut parempaa ruokaa kuin Köpiksessä?

– Se juo kaljaa nykyään, se on sen salaisuus, Hradecky virnuilee, kunnes muistaa kyseessä olevan ”perheohjelman”.

Seuraavaksi käsittelyyn otettiin Jesse Jorosen vahva alkukausi Serie A:n Bresciassa.

– Mun korvaan kuulostaa aika hyvältä, että kaksi suomalaista dominoi suursarjassa. Kirittäjyys paranee, ja munkin pitää pelata paremmin.

– Jesse on loistava maalivahti ja hyvä ystävä. En tunne mitään muuta kuin ylpeyttä siitä, että hän on pärjännyt niin hyvin. Hän on ansainnut sen vaikeuksien ja loukkaantumisten jälkeen, että pääsee vihdoin näyttämään taitonsa.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

– Hatunnoston arvoinen juttu. Ei hätää, jos meikäläinen joskus sairastuu flunssaan tai jotain, niin meillä on jopa joskus minuakin pätevämpi korvaaja tilalle, Hradecky kehuu kollegaansa.

Vaikka edessä onkin kaksi kotipeliä, joten matkustusmäärät ovat inhimilliset, niin Hradecky odottaa innolla maajoukkueen bussiköröttelyjä.

– Nyt päästään viettämään viikko takapenkillä. Veskarit ottaa aina takapenkin haltuun ja siellä on aina parhaat läpät. Kaikkien mielestä, Hradecky tähdentää.