Rasismi katsomoissa on ollut kenties koko syksyn suurin puheenaihe Italian Serie A:ssa. Rasistisia huuteluita ja apinaääntelyitä on esiintynyt usealla stadionilla, mutta asiaan ei ole puututtu millään tavalla.

Erityisesti Cagliarin fanien toimintaa on katsottu läpi sormien tapauksesta ja kaudesta toiseen, eikä minkäänlaisia sanktioita ole jaettu. Lisäksi vähätteleviä puheenvuoroja on kuultu milloin kannattajayhdistyksiltä, milloin poliitikoilta ja milloin olympiakomitean puheenjohtajalta.

Nyt AS Roman kiitelty ja rennon humoristisesta otteestaan tunnettu ja maailmanmainetta niittänyt sometiimi on nostanut ensimmäisenä merkittävänä toimijana kissan pöydälle. AS Roma julkaisi myöhään torstai-iltana Twitterissä tiedotteen, jossa se kertoi ryhtyneensä toimiin rasistisen someviestin seuran brassipuolustaja Juan Jesusille lähettänyttä kannattajaa kohtaan.

– Allaolevan Instagram-tilin omistaja lähetti tänään Juan Jesusille vastenmielistä rasistista pilkkaa sisältäneen suoran viestin. Olemme raportoineet tilistä Italian poliisille. Olemme raportoineet tilistä Instagramille. Kyseinen henkilö on saanut AS Roman otteluihin elinikäisen porttikiellon, twiitissä kirjoitettiin.

[readmore from=Rasismi]

Varmemmaksi vakuudeksi AS Roma myös linkkasi toiseen viestiinsä Serie A -organisaation:

– Oletteko tosissanne taistelemassa rasismia vastaan italialaisessa jalkapalloilussa, Serie A? Nyt on nollatoleranssin aika, Roman sometiimi kirjoitti.

AS Roma English

@ASRomaEN
Are you really serious about tackling racism in Italian football, @SerieA?

It’s time for zero tolerance.

AS Roma English

@ASRomaEN
The owner of the below Instagram account sent Juan Jesus disgusting racist abuse via direct message today

We have reported the account to the Italian police

We have reported the account to Instagram

The person responsible will be banned from #ASRoma games for life

#NoToRacism

Vaikka Roman tililtä twiittaillaankin usein kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa, on seura saanut positiivista huomiota myös toisesta tällä kaudella aloittamastaan somekampanjasta. AS Roma on nimittäin julkaissut sopimusuutistensa yhteydessä ilmoituksia kadonneiden lasten löytämiseksi, ja kampanja on johtanut myös onnellisiin lopputuloksiin.

Nyt AS Roma on päättänyt laajentaa myös tuota hyvän tahdon kampanjaansa. Jatkossa seuran kotisivujen aukeamattomat alasivut vievät niin ikään julisteisiin, joissa etsitään Euroopassa kadonneita lapsia. Kenties on jo syytäkin toivoa, että Roman kotisivut takkuilisivat mahdollisimman usein.

Missing Children Europe

@MissingChildEU
Great news! AS Roma has teamed up with notfound.org to convert Error 404 pages on the club’s official website into posters for missing children in Europe.

@ASRomaEN welcome in our #NotFound team!

👉 bit.ly/2n4NNiM