Valioliigan sarjajohtaja Liverpool selvitti keskiviikkona tiensä Englannin Liigacupin puolivälieriin kaatamalla Arsenalin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Anfieldilla nähtiin viihdyttävä kymmenen maalin ilta, kun lukemat kahden huippuseuran välisessä cup-taistossa olivat varsinaisen peliajan päätyttyä 5-5.

Ottelun jälkeen Liverpoolin saksalaismanageri Jürgen Klopp vihjasi, ettei hänen joukkueensa välttämättä osallistu tulevaan Liigacupin puolivälieräotteluun, jos sopivaa ajankohtaa ottelulla ei löydetä. Klopp on aiemminkin valittanut joukkueensa otteluruuhkasta, ja tiivistahtinen jakso halutaan nyt välttää.

Alustavasti Englannin jalkapalloliitto haluaa Liigacupin puolivälierät pelatuksi joulukuun 16. päivä alkavalla viikolla. Silloin Liverpool ei siihen pysty, sillä punapaitajoukkue pelaa Qatarissa seurajoukkueiden MM-kisojen välieräottelun 18. joulukuuta. Brittijoukkueen vastustaja selviää myöhemmin.

Jotta Liigacupin puolivälierä saataisiin pelattua, täytyisi pelille ensin löytää sopiva rako. Liverpoolin kohdalla se on erittäin haastavaa, koska Mestarien liigan sekä Valioliigan ottelut painavat päälle loppuvuoden aikana.

Kloppin mukaan Liverpoolia ei välttämättä nähdä koko puolivälierässä, jos fiksua pelipäivää ei saada järjestettyä. Manageri haluaa suojella pelaajiaan turhan kovalta rasitukselta.

– Jos he eivät löydä sopivaa ajankohtaa, enkä nyt tarkoita kolmelta aamuyöllä joulupäivänä, sitten emme pelaa, Klopp sanoi Arsenalista tulleen voiton jälkeen.

– Jos he eivät löydä sopivaa päivää emmekä voi pelata seuraavalla kierroksella, silloin vastustajamme menee jatkoon, tai sitten Arsenal pelaa.

Tällä hetkellä Liverpoolin kalenterista löytyy kahdeksan päivän vapaajakso peleistä tammikuun alussa. Tammikuun toinen päivä se kohtaa Sheffielf Unitedin ja seuraavaksi 11. päivänä Tottenhamin. Puolivälierän siirtäminen tuohon väliin tuskin onnistuu, sillä silloin on määrä pelata FA Cupin kolmannen kierroksen ottelu.

Lähde: Goal.