HELSINKI. Suomen A-maajoukkueella on edessään erittäin tärkeät karsintaottelut Bosnia-Hertsegovinaa sekä Armeniaa vastaan. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi tiistaina tuoreen joukkueen karsintaotteluihin ja mukana oli myös pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Joel Pohjanpalo.

Pohjanpalon paluu A-maajoukkueeseen tuli yllätyksenä. Edellisen kerran Pohjanpalo nähtiin Huuhkajissa maaliskuussa 2018 Pohjois-Makedoniaa vastaan. Sen jälkeen alkoi todella ikävä vammakierre, joka oli lähellä lopettaa jopa koko uran.

Vaikea vamma on nyt selätetty, mutta pelituntuma on yhä kaukana ihanteellisesta. Pohjanpalo on harjoitellut jo Bayer Leverkusenin edustusjoukkueen mukana, mutta peliminuutteja ei ole vielä kertynyt.

Viime viikonloppuna Pohjanpalo oli Leverkusenin penkillä Augsburgia vastaan Bundesliigassa. Lisäksi Pohjanpalo on joukkueen mukana Torinossa, kun Leverkusen kohtaa tiistai-iltana Mestarien liigassa Juventuksen.

– ”Jollen” tilannetta on seurattu pidemmän aikaa. Valitettavasti siinä tuli taas takapakkia, mutta nyt hän on kuukauden harjoitellut joukkueen mukana ja on hyvässä tikissä. Sen osoittavat ne testit, joita hän on suorittanut.

– Jo se (Augsburg-peli ja Juventus-ottelu) kertoo, että hän on kunnossa. Ei hän muuten olisi joukkueen mukana kokoonpanossa. Toivotaan hänelle pikaisesti peliminuutteja omassa seurajoukkueessaan, Kanerva kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Kanerva sanoi lehdistötilaisuudessa, että Pohjanpalo on enemmänkin jokerikortti hyökkäykseen tulevissa karsintapeleissä. Kanervan mukaan Pohjanpalo ei vielä ole täyden 90-minuuttisen kunnossa.

– Pelituntuma on tietysti vähän ohkainen. Hän on kuitenkin päivittäin melko vaativassa ympäristössä, ja sielläkin pelataan keskenään, joten jonkinnäköinen tuntuma pelaamiseen varmasti löytyy.

Sparvilla selkäkramppi

Kapteeni Tim Sparvin tilanne on hieman huolestuttava. Sparv ei ole pelannut seurajoukkueessaan, FC Midtjyllandissa, yhtäkään ottelua viime maajoukkuetauon jälkeen. Sparvin viimeisin peli on Kreikka-kotiottelu viime syyskuulta. Karneva on kuitenkin luottavainen Sparvin suhteen.

– Sparvilla on vähän ongelmia selän kanssa, mutta tilanne näyttää aika valoisalta hänenkin kohdalla. Toivottavasti hän pystyy harjoittelemaan huomenna täysillä. Selkäkramppi on helpottumassa, ja olen hyvin positiivinen hänen toipumisensa suhteen.

Muuten joukkueen terveystilanne näyttää hyvältä ennen viimeisiä seuraotteluita.

– Muutamalla muulla on ollut pientä vammaa, mutta eilen olin heihin yhteydessä ja kaikki näyttää hyvältä. Uskon, että saan terveen joukkueen kasaan maanantaina. Toki ainahan tämän nimeämisen jälkeen on pudonnut pelaajia pois, siihen valitettavasti on tottunut. Meillä on kyllä sitten varalistalla hyviä vaihtoehtoja, Kanerva sanoi.

Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan vieraissa lauantaina 12.10. Sen jälkeen tiistaina 15.10. Armenia tulee vieraaksi Veritas Stadionille, Turkuun.

Katso Kanervan haastattelu kokonaisuudessaan SuomiFutis-sivuston Instagram-tililtä. Ota myös seurantaan SuomiFutiksen IG-tili.