Norjan ihmepoika osui taas – pääsee kuittailemaan isälleen: ”Nyt minulla on yhtä monta maalia”

© Kuva: Getty Images

RB Salzburgin teinisensaatio Erling Braut Håland nousi viimeistään syyskuussa eurooppalaisen jalkapalloväen tietoisuuteen, kun hän teki Mestarien liigan debyytissään hattutempun Genkin verkkoon.

19-vuotiasta norjalaista odotettiin innolla avaukseen myös keskiviikkona, kun Salzburg kohtasi toisessa lohkopelissään Liverpoolin vieraskentällä, mutta Håland aloitti vaihdosta sairasteltuaan viime aikoina.

Hän tuli kuitenkin kentälle 56. minuutilla, eikä osumaa tarvinnut odotella kauan. Tunnin täyttyessä hän siirsi pallon tyhjään verkkoon Takumi Minaminon syötöstä ja toi Salzburgin tasoihin. Vieraiden harmiksi Liverpoolin Mohamed Salah iski hetkeä myöhemmin illan viimeiseksi osumaksi jääneen 4-3-voittomaalin taululle.

Hålandin tämän kauden maalisaldo hakee vertaistaan. Hän on pelannut 11 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 18 osumaa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Lisäksi hän on antanut viisi maalisyöttöä. Håland on ollut maalinteossa mukana tekijänä tai syöttäjänä keskimäärin 35 peliminuutin välein.

Keskiviikon maali oli kuitenkin hänelle erityinen, koska sillä hän saa vaiennettua isänsä, Alf-Inge Hålandin, joka pelasi omalla urallaan Englannissa Nottingham Forestin, Manchester Cityn ja Leedsin riveissä.

Isä Håland on jaksanut muistuttaa poikaansa siitä, että hän on onnistunut maalinteossa Anfieldilla, Liverpoolin stadionilla. Nyt Erling Brautilla on vastaus valmiina isälleen.

– Nyt minulla on yhtä monta maalia täällä (kuin isälläni), kommentoi Håland Mirrorin mukaan.

– Hän jankuttaa aina minulle: ”Tein maalin Anfieldilla, tein maalin Anfieldilla!” Nyt voin sanoa takaisin, että niin tein minäkin.