Kun Veikkausliigan loppusarjat päättyivät reilu viikko sitten KuPS:n mestaruusjuhliin, merkitsi se kauden päätöstä vain puolille sarjan joukkueista. KPV jatkoi kauttaan karsinnoissa ja viisi muuta joukkuetta europudotuspeleissä.

Tämän päivän jälkeen kauttaan jatkaa kuitenkin enää kaksi nippua. Suoraan europudotuspelien kaksiosaiseen finaaliin selvinnyt pronssijoukkue Honka sekä toinen kaksikosta HJK-IFK Mariehamn. Näiden keskinäinen paremmuus ratkaistaan sunnuntaina Töölössä kello 18.30 alkaen.

Ainakaan tilastot eivät lupaa IFK Mariehamnille alkuunkaan hyvää. HJK ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet Veikkausliigassa vuosien saatossa yhteensä 39 kertaa, ja ahvenanmaalaiset ovat poistuneet kentältä voittajina vain kahdesti. HJK:lla voittoja on 27, ja kymmenen kertaa on pelattu tasan.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti, ja jokaisen kohtaamisen on vienyt nimiinsä HJK. Huhtikuussa IFK Mariehamn johti vieraspeliään aivan viime minuuteille asti, mutta lopulta HJK käänsi pelin edukseen maalein 2-1. Kesäkuussa HJK haki Maarianhaminasta pisteet maalein 2-0, ja syyskuinen kohtaaminen Töölössä meni HJK:n eduksi 3-0.

Vieraiden valmentaja Peter Lundberg on joka tapauksessa luottavainen omiensa iskukykyyn.

– On todella hienoa kohdata HJK. Jos pystymme hyvään esitykseen, on meillä ehdottomasti mahdollisuudet edetä jatkoon, Lundberg totesi Nya Ålandille Veikkausliigan kotisivujen mukaan.

HJK:lta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Henri Toivomäki, Joonas Vahtera ja Santeri Väänänen. Edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan itseään loukannut Petteri Forsell on sen sijaan pelikunnossa ja kotijoukkueen avauskokoonpanossa.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ HJK vs IFK M klo 18:30

HJK XI: Rudakov, O’Shaughnessy, Vertainen, Rafinha, Riski, Parra, Alho, Peiponen, Forsell, Kairinen, Obilor.

HJK Subs: Uusitalo, Väyrynen, Tarasov, Laitinen, Peltola, Mensah, Zeneli.

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi #hjkhelsinki

IFK Mariehamnilta loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Robin Sid ja Simon Silverholt. Vierasjoukkue lähtee otteluun seuraavalla avauskokoonpanolla:

Forsman; Mäenpää, Buwalda, Ketting, Murnane; Crawford, Sjölund, Ekhalie; Isaksson, Mboma, Sjöroos

Lähteinä on käytetty seurojen kotisivuja, Veikkausliigan kotisivuja sekä tilastojen osalta Transfermarktia.