Suomen A-maajoukkue pelaa tänään äärimmäisen tärkeän EM-karsintaottelun Armeniaa vastaan. Turussa pelattava kamppailu alkaa klo 19:00 ja sen tuloksella on suuri merkitys lohkon toisen jatkopaikan suhteen.

Lohkotilanne

Huuhkajat ovat Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan tulleesta tappiosta huolimatta J-lohkon toisella sijalla. Lohkon kärkijoukkue Italia on jo varmistanut ykköspaikkansa, mutta toisesta jatkopaikasta käydään tiukkaa taistelua.

[readmore from=Huuhkajat]

Suomen piste-ero Bosnia ja Hertsegovinaan sekä tämän illan vastustajaan Armeniaan on kaksi pistettä. Lohkon kaikilla joukkueilla on pelattuna seitsemän ottelua kymmenestä. Tasapisteisiin päädyttäessä keskinäiset ottelut ratkaisevat joukkueiden paremmuuden ja tässä vertailussa Suomi häviää Bosnia ja Hertsegovinalle, mutta Armeniasta sillä on alla 2-0-voitto.

Lohkon muut joukkueet voi jo laskea ulos jatkopaikkakamppailusta.

Tilastopoimintoja

18 – Suomi ei ole pelannut tasapeliä 18 perättäiseen otteluun.

4,1 – Armenian edellisessä kymmenessä ottelussa on nähty keskimäärin 4,1 maalia ottelua kohden.

8-1 – joukkueiden viidessä edellisessä keskinäisessä ottelussa Suomi on tehnyt kahdeksan maalia ja Armenia yhden. Otteluista Suomi on voittanut neljä ja kerran pisteet jaettiin 0-0-lukemin.

54-96 – Suomi on FIFA-rankingissa 54. sijalla. Armenia on 96:s.

5 – Illalla kentällä nähtävistä pelaajista eniten maaleja näissä karsinnoissa on tehnyt Teemu Pukki, jolla osumia on viisi.

Huuhkajien joukkue

Huuhkajien avauskokoonpano tulee väkisinkin hieman muuttumaan viime lauantain pelistä, sillä avauskokoonpanosta Paulus Arajuuri ja Tim Sparv putoavat pois loukkaantumisten seurauksena. Todennäköisesti heidät korvaa Sauli Väisänen ja Joni Kauko.

Formaatio tulee todennäköisesti olemaan sama 4-4-2, joka luonnollisesti elää eri pelitilanteiden mukaan. Arviomme mukaan kolmas avauskokoonpanoon tuleva muutos nähdään hyökkäyspäässä, sillä Joel Pohjanpalo ansaitsee toisen puoliajan esityksellään paikan Pukin vierestä.

Suomi on viime otteluissaan luovuttanut tietoisesti pallonhallinnan vastustajalleen, mutta tämän päivän ottelussa tahtipuikon tulisi olla Huuhkajilla. Tämä edellyttää sitä, että alakerrasta alkaen pallollisen pelaamisen tulee parantua.

Avainasemassa on Glen Kamara, joka tulee saada peliin paremmin mukaan kuin lauantaina. Rangersin keskikenttäpelaaja on pallonhallintavaiheessa joukkueen ehdotonta eliittiä. Jos Armenia saa pelattua hänet pois, on edessä vaikea ilta.

Mistä ottelun näkee?

Ottelu alkaa jo kello 19.00. Ottelua voi seurata ilmaiseksi Viafreestä sekä maksullisesta Viaplay-suoratoistopalvelusta. Ottelu ei siis ole nähtävissä perinteisiltä TV-kanavilta. Viasatin studiolähetys alkaa kello 18:00, ja ottelun selostaa Mikko Innanen.


Jeremias Fisk
@MonsieurFisk