Teemu Pukki on tällä hetkellä Suomen puhutuin jalkapalloilija, mutta kotkalaislähtöinen hyökkääjä on noussut kahvipöytäkeskustelujen puheenaiheeksi vasta Englannin kenttiä valloittaessaan.

Norwichissa Mestaruussarjan maalikuninkuuden voittanut ja Valioliigassa vauhdikkaasti aloittanut Pukki on noussut huipulle tavanomaista pidempää reittiä. Pelaajan äiti Teija Pukki kertoo Futisäidin käsikirjassa, että vaikka pojalla on vyöllään useita pelejä ammattilaisena, on tämän suorituksien seuraaminen yhä jännittävää.

− Stressaamiseni tarttuu joskus myös koiraan, ja siitä tulee levoton, äiti kuvailee.

Pukki valmistautuu Suomen maajoukkueen kanssa EM-karsintaotteluihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Armeniaa vastaan. Huuhkajilla on ollut vaikeita aikoja, mutta nyt kisapaikka näyttää jopa todennäköiseltä. Aina ei ole mennyt näin hyvin.

− Menestystä juhlitaan, mutta media on armoton, kun asiat eivät joukkueella tai pelaajalla mene niin kuin pitäisi, Teija Pukki toteaa.

Hän kertoo, ettei kuitenkaan seuraa niin tarkkaan lehtikirjoituksia. Oman pojan menestys on tärkeintä, ja ilon näkeminen pojan kasvoilla lämmittää mieltä, vaikka Suomen ykköshyökkääjä on jo 29 vuoden iässä.

Norwichin pelien ohella Teemu Pukki on ollut oivassa vireessä maajoukkuepaidassa. EM-karsinnoissa hän on iskenyt jo viisi maalia. Jos jatkoa seuraa lokakuun maaotteluissa, suomalaisilla futisfaneilla lienee runsaasti riemuittavaa.

Pukin kanssa Suomen ykköstähtiin lukeutuu Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky. Pukki ja Hradecky ovat entisiä joukkuekavereita tanskalaisesta Brøndbystä.

− Ennen kuin Teemu löysi vaimonsa (Kirsikka), siivosin hänen asuntoaan noin kerran kuukaudessa hänen pelatessaan ulkomailla Euroopassa. Kun olin hänen luonaan pidemmän aikaa, kokkasin Teemulle ja hänen kaverilleen Lukelle (Hradecky), Teija Pukki sanoo.

Lähde: Norwich Evening News