Perjantain EM-karsintapeleissä nähtiin yllätys, kun Tšekki onnistui voittamaan Englannin kotonaan maalein 2−1. Samalla katkesi Englannin arvoturnausten karsintojen tappioton putki, joka oli jo 43 ottelun mittainen, kun EM- ja MM-karsintapelit lasketaan yhteen.

Englanti siirtyi ottelun alussa johtoon, kun Harry Kane laukoi rangaistuspotkun sisään viidennellä minuutilla. Tšekki tasasi puntit jo yhdeksännellä minuutilla, kun Jakub Brabec onnistui maalinteossa. Voittomaalin laukoi Zdeněk Ondrášek, kun kellossa oli 85 minuuttia.

Englannilla oli mahdollisuus varmistaa voitolla kisapaikka, mutta sen sijaan Tšekki nousi tasapisteisiin englantilaisten kanssa. Englannilla on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna.

Muissa peleissä Ranska ja Turkki onnistuivat karkaamaan muilta käytännössä tavoittamattomiin H-lohkossa, kun Ranska kaatoi Islannin Olivier Giroud’n maalilla ja Turkki kaatoi Albanian Cenk Tosunin loppuhetkien osumalla.

Lisäksi Ukraina käytännössä varmisti EM-kisapaikkansa voitettuaan Liettuan 2−0. Andorra puolestaan otti kisahaaveiden kannalta merkityksettömässä pelissä itselleen harvinaisen karsintavoiton, kun se kukisti Moldovan 1−0 suomalaisille SJK:sta tutun Marc Valesin maalilla.

Perjantain EM-karsintapelien tulokset:

Andorra−Moldova 1−0
Islanti−Ranska 0−1
Montenegro−Bulgaria 0−0
Portugali−Luxemburg 3−0
Tšekki−Englanti 2−1
Turkki−Albania 1−0
Ukraina−Liettua 2−0