Enää kolme päivää. Sitten tiedetään, mitä maita Suomi kohtaa historiansa ensimmäisessä miesten EM-turnauksessa. EM-kisojen alkulohkot arvotaan lauantaina 30.11. Bukarestissa, kello 19 alkavassa tilaisuudessa.

Suomella on arvonnassa vain kaksi mahdollista lohkoa. Huuhkajat arvotaan joko lohkoon A, joka pelataan Roomassa ja Bakussa, tai lohkoon B, joka pelataan Pietarissa ja Kööpenhaminassa. A-lohkossa ainoa varma vastustaja on toistaiseksi Italia, mutta muut ratkaisisi arpa. A-lohkoon osuessaan Suomi pelaisi yhden pelin Roomassa ja kaksi Bakussa.

B-lohkoon osuessaan Suomi kohtaisi Belgian, Venäjän ja Tanskan. Huuhkajien otteluista yksi pelattaisiin Kööpenhaminassa ja kaksi Pietarissa.

Palloliitto kertoo tänään kotisivuillaan, millaisen lippukiintiön suomalaiset kullakin kisapaikkakunnalla saisivat. Rooman otteluun suomalaiskannattajien kiintiö on 10 000 pääsylippua, Bakun ja Pietarin peleihin 8 000 ja mahdolliseen Kööpenhaminan otteluun 5 000 pilettiä. Kööpenhaminan stadion on kapasiteetiltaan pienin kaikkien 12 kisa-areenan joukosta.

[readmore from=EM2020]

Kulloisestakin kiintiöstä varataan osa kannattajayhdistys SMJK:lle ja osa Palloliiton sidosryhmille. Pääosa Suomen kannattajakiintiöstä tulee kuitenkin yleiseen arvontaan.

Pääsylippuja EM-lopputurnaukseen ei voi hankkia Palloliiton kautta, vaan vain ja ainoastaan UEFA:n kautta. Ilmoittautuminen kannattaja-arvontaan alkaa keskiviikkona 4.12. kello 15.00 Suomen aikaa ja jatkuu tasan kaksi viikkoa keskiviikkoon 18.12. kello 15.00 saakka. Lipunostohalukkuutensa ilmoittaneiden kannattajien kesken arvotaan pääsyliput tammikuussa 2020.