19-vuotias Erling Braut Håland on ollut yksi jalkapallosyksyn suuria sensaatioita. RB Salzburgin norjalaishyökkääjä johtaa seitsemällä maalillaan Mestarien liigan maalintekijätilastoa ja on paukutellut kaikissa kilpailussa syksyn aikana jo viisi hattutemppua.

Toisen polven huippupelaaja on ymmärrettävästi yhdistetty siirtohuhuissa lukuisiin suurseuroihin. Kaikkein innokkaimmin häntä on viety Manchester Unitediin ja Liverpooliin. Voi kuitenkin hyvin olla, että Hålandin ensi kauden osoite löytyy naapurimaa Saksasta ja Salzburgin ”sisarseurasta” RB Leipzigista.

Energiajuomajätti Red Bull omistaa molemmat seurat, eikä pelaajaliikenteessä joukkueiden välillä olisi mitään uutta. Vuodesta 2011 lähtien jo 17 pelaajaa on siirtynyt Red Bull Salzburgista RB Leipzigiin. Leipzigin manageri Markus Krösche ei peitellyt seuransa kiinnostusta Hålandia kohtaan.

– Poika on erittäin hyvä pelaaja. Hän tekee poikkeuksellisen hyvää työtä niin Itävallan liigassa kuin Mestarien liigassakin. Totta kai katselemme vaihtoehtoja jo nyt ensi kesän varalle, Krösche myönsi Bildille.

Hålandin sopimus RB Salzburgin kanssa ulottuu vuoteen 2023, mutta Leipzig-siirron todennäköisyyttä nostaa huomattavasti se, että saksalaisseuralla on hyökkääjään oma edullinen ulosostopykälä. Sport Bildin mukaan RB Leipzig voi lunastaa Hålandin ensi kesänä omakseen noin 30 miljoonalla eurolla. Daily Mirrorin mukaan pykälä koskee vain ja ainoastaan Leipzigia.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Myös Hålandin sopimusasioita hoitava isä Alf-Inge Håland tuntuu olevan Leipzigiin päin kallellaan. Entinen Leedsin ja Manchester Cityn keskikenttäpelaaja on jo nähty keskusteluissa Leipzigin harjoituskeskuksessa, ja julkisuuteenkin hän on korostanut malttia seuravalinnan suhteen. Alf-Inge Hålandin mukaan Bundesliiga olisi sopiva välietappi ennen kuin matka joskus tulevaisuudessa jatkuu kohti esimerkiksi Valioliigaa.

Hålandit ovat tehneet ennenkin järkeviä ja peliaikaa painottavia seuravalintoja (Molde, Salzburg), vaikka suurseurat ovat rahapinojaan silmien edessä heilutelleet.

Lähteet: Bild, FourFourTwo ja Fussballtransfers