Veikkausliiga on vahvistanut, että se ei pidä tulevalla kaudella kesätaukoa, vaikka Suomen miesten A-maajoukkue pelaa historiallisesti ensimmäistä kertaa arvokisoissa.

Huuhkajat selvitti tiensä ensi kesän EM-kisoihin tullen karsintalohkossaan toiseksi. Veikkausliigan otteluja pyritään pelaamaan ensisijaisesti EM-kisojen välipäivinä. Samanaikaisesti Huuhkajien ottelujen kanssa ei pelata Veikkausliigaa.

Veikkausliigan seurojen muodostama hallitus hyväksyi tiistaina kokouksessaan ensi kauden otteluohjelman rakentamista ohjaavat säännöt. Säännöissä määritellään yhteisesti hyväksytyt periaatteet ja reunaehdot, joiden puitteissa Veikkausliigan toimisto rakentaa otteluohjelman.

– Otteluohjelman voi tehdä monella tavalla. Ulkopuolelta tulee paljon rajoituksia, jotka määrittävät yleiset raamit, mutta näiden puitteissa seurat päättävät prioriteetit itse. Tänä vuonna on käyty keskustelua muun muassa siitä, pitääkö seuroilla olla mahdollisuus vaikuttaa omien kotiottelujensa pelipäiviin vai pitäisikö kaikkien seurojen pelata ottelunsa samoina päivinä. Hallitus katsoi, että omien kotiottelujen merkitys seuroille on niin suuri, että tietty liikkumavara on säilytettävä, kommentoi Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sarjan sivuilla.

Veikkausliigan otteluohjelman rakentamiseen vaikuttavat seurojen esittämien esteiden ja toiveiden lisäksi monenlaiset rajoitukset. Huomioitavia asioita ovat esimerkiksi Suomen Cup, A- ja U21-maajoukkueiden edellyttämät tauot ja Uefan seurajoukkuekilpailujen (Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga) pelipäivät.