HJK:n entinen hyökkääjä Alfredo Morelos teki syksyn aikana europelien historiaa. 23-vuotias kolumbialainen teki Rangersille Eurooppa-liigassa ennätykselliset 14 maalia, kun karsintapelitkin lasketaan mukaan. Koskaan aiemmin ei oltu europeleissä taottu moista saldoa ennen talvitaukoa. Lohkovaiheessa maaleista syntyi kuusi, ja se riittää myös maalitilaston ykköspaikkaan.

– On mahtavaa kuulla, että rikoin ennätyksen, mutta se ei olisi ollut mahdollista ilman pelikavereitani, Morelos kommentoi Rangersin kotisivuilla.

– Maalin tekeminen Rangersille merkitsee minulle aina paljon. Rakastan pelata täällä isoja europelejä ja tämän ennätyksen lyöminen on minulle ylpeä hetki.

– Haaveilin lapsena aina siitä, että tekisin maaleja tasokkaissa sarjoissa ja kilpailuissa. Tiedän, että minun täytyy jatkaa kehittymistäni jokaisessa pelissä, ja Rangersin pelikaverieni ja valmentajieni avulla se onnistuukin.

Seuraavaksi Morelosilla on haarukassa Eurooppa-liigan yhden kauden maaliennätys 17 maalia. Se on hänen maanmiehensä Falcaon hallussa kaudelta 2010-2011. Myös Mestarien liigan yhden kauden maaliennätys on 17, ja sitä pitää nimissään Cristiano Ronaldo.

[readmore from=Morelos-Alfredo]

– Alfredo on ollut fantastinen meille liigassa ja ennen kaikkea Eurooppa-liigassa, Rangersin valmentaja Steven Gerrard kehuu.

– Se, että hän on niin lähellä viedä Eurooppa-liigan maaliennätyksen maanmieheltään ja idoliltaan Falcaolta, on todellinen saavutus. Onnittelemme Alfredoa jo tähänastisesta kaudesta.