Huuhkajien uskollinen kolmosvahti Anssi Jaakkola nousi joukkueensa Bristol Roversin suureksi sankariksi FA Cupin toisen kierroksen ottelussa Plymouth Argylea vastaan. Jaakkola torjui lisäajan 4. minuutilla Plymouthin rankkarin ja auttoi joukkuettaan välttämään tappion. Koska loppunumeroiksi jäi 1-1, pelataan parissa uusintaottelu Plymouthin kotikentällä.

Bristol Rovers

@Official_BRFC
90+4' | The penalty is saved! Jaakkola stops Sarcevic's effort!

#BRFC 1-1 #PAFC

Bristol Rovers joutui uusintaotteluun myös FA Cupin ensimmäisellä kierroksella. Uusinnan joukkue pelasi ilman suvereenia ykkösvahtiaan Jaakkolaa, sillä suomalainen oli samalla juhlimassa Huuhkajien historiallista EM-kisapaikkaa. Jaakkola kuitenkin palasi tolppien väliin heti maajoukkuekomennuksen jälkeen.

Rovers siirtyi 1-0 -johtoon Liam Sercomben 70. minuutin maalilla. Sarjatasoa alempana Kakkosliigassa pelaava Plymouth nousi kuitenkin tasoihin 84. minuutilla Antoni Sarcevicin rankkarista ampumalla maalilla. Jaakkola aavisti oikeaan suuntaan, muttei aivan yltänyt alanurkkaan painuneeseen palloon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin tuomari vei jälleen pallon pilkulle, kun Roversin Rollin Menayese rikkoi Byron Moorea. Menayese sai tilanteesta suoran ulosajon. Roversin paikka kolmannella kierroksella oli vakavasti uhattuna, mutta Jaakkola pelasti joukkueensa. Pilkkua asettui jäleen vetämään Sarcevic, joka kokeili tällä kertaa kutia keskelle maalia. Jaakkola luki tilanteen hyvin ja torjui laukauksen jaloillaan.

FA Cupin kolmannen kierroksen otteluparit arvotaan maanantaina. Kolmannella kierroksella mukaan tulevat myös kahden ylimmän sarjatason joukkueet.