Bayer Leverkusenin ja Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky kehottaa ensi kesän EM-kisojen järjestäjämaita varautumaan suomalaisryntäykseen.

Suomen miesten A-maajoukkue selvitti ensimmäistä kertaa historiassaan tiensä arvokisoihin, kun se tuli EM-karsintalohkossaan toiseksi. Hradecky, 30, oli Huuhkajien tolppien välissä yhtä vaille kaikissa karsintapeleissä ja piti Suomen jokaisessa voitossa maalinsa puhtaana.

Huuhkajat pelaa EM-kisoissa samassa alkulohkossa kahden järjestäjämaan, Tanskan ja Venäjän, sekä Fifa-rankingin kärkijoukkue Belgian kanssa. Alkulohkonsa ottelut Suomi pelaa Kööpenhaminassa ja Pietarissa.

– Niihin kaupunkeihin tulee matkustamaan helvetillinen määrä suomalaisia, kommentoi Hradecky AP Sportsille.

– Suosittelen järjestäjämaita täyttämään olutvarastonsa.

[readmore from=Hracecky-Lukas]

Huuhkajat on muutamassa vuodessa kääntänyt kurssinsa täysin. Vuonna 2016 maajoukkue ei voittanut ainuttakaan ottelua, mutta lyhyessä ajassa peräkkäin tulivat Nations Leaguen lohkovoitto ja historiallinen EM-kisapaikka.

Hradeckyn mukaan joukkuehenki on iso tekijä Suomen menestyksen taustalla.

– Me vain satumme olemaan joukko todella hyviä ystäviä, jotka ovat pelanneet 10-12 vuotta yhdessä nuorten maajoukkueista asti. Ja nyt satumme edustamaan Suomea (A-maajoukkuetta). Me menemme kentälle pitämään hauskaa. Tässä joukkueessa pelaaminen on maagista.

– Silloin voi saavuttaa jotain, kun joukko ystäviä pitää hauskaa kentällä.