Liverpool on tällä viikolla todella erikoisessa tilanteessa, sillä se pelaa kaksi ottelua kahdella eri mantereella 24 tunnin sisällä.

Ensin joukkue kohtaa tiistaina Aston Villan Liigacupin puolivälierissä. Keskiviikkoiltana puolestaan on edessä seurajoukkueiden MM-turnauksen kamppailu Monterreytä vastaan.

Seura on päättänyt jakaa pelaaja- ja valmentajaresurssinsa kahtia, jotta se selviytyy molemmista peleistä. Liverpoolin alle 23-vuotiaiden joukkueen luotsin Neil Critchleyn odotetaan johtavan joukkoja Villa Parkilla.

Manageri Jürgen Klopp puolestaan vie vahvimman mahdollisen ryhmän Qatariin pelaamaan MM-tittelistä.

– Meidän piti suunnitella seurajoukkueiden MM-turnausta Qatarissa ja käydä keskusteluja siitä paljon pidempään, Klopp sanoo Sky Sportsille.

– Meidän oli tehtävä päätös, ja pojat halusivat pelata. Toivottavasti kyseessä ei ole kerran elämässä -tyyppinen tilaisuus, mutta sitä ei tapahdu usein – on voitettava Mestarien liiga.

Klopp muistuttaa, että Liverpool on maailmanlaajuinen brändi. Seuran on toimittava sillä tavalla kuin kannattajat haluavat.

– Emme tienneet, selviydymmekö jatkoon (Liigacupissa). Oli vaikea arpa saada Arsenal vastaan. Pelasimme ottelun erittäin nuorella joukkueella ja se onnistui loistavasti. Nyt heillä on mahdollisuus pelata seuraavalla kierroksella.