Nyt se on varmistunut. Ruotsalainen supertähti Zlatan Ibrahimovic palaa Italiaan ja entiseen seuraansa AC Milaniin. AC Milan julkisti Zlatanin sopimuksen perjantai-iltana. Zlatanin sopimus kattaa tiettävästi kevätkauden 2020. Sopimukseen sisältyy optio vuoden jatkosta.

Zlatan pelasi AC Milanissa kaudet 2010-2011 ja 2011-2012, ensimmäistä näistä lainalla Barcelonasta. 85 Milanin paidassa pelatussa ottelussa syntyi 56 maalia. Ensimmäisellä kaudella AC Milan voitti Serie A:n mestaruuden ja toisella Zlatan valloitti sarjan maalikuninkuuden. Hänet valittiin molemmilla Milanin kausilla sarjan parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä Serie A:n tähdistöjoukkueeseen.

Lähdettyään Milanista Zlatan edusti neljän kauden ajan PSG:tä, puolitoista vuotta Manchester Unitedia ja viimeksi kahden kauden ajan MLS-seura Los Angeles Galaxya. 38-vuotiaan Zlatanin sopimus Galaxyn kanssa päättyi menneeseen kauteen, joten hän pääsee siirtymään ilman siirtokorvausta.

[readmore from=Ibrahimovic-Zlatan]

– Palaan seuraan, jota arvostan valtavasti ja kaupunkiin, jota rakastan, Zlatan kommentoi seuran tiedotteessa.

Zlatan käy AC Milanin lääkärintarkastuksessa 2. tammikuuta, ja tuolloin myös sopimus viimeistellään ja Zlatan esitellään medialle ja yleisölle. Ensimmäinen mahdollinen ottelu on loppiaisena pelattava kotiottelu Sampdoriaa vastaan.

Juttua on päivitetty 27.12. kello 20.38.