Moni jalkapalloilija suuntaa uransa lopettamisen jälkeen keskittymisensä valmentamiseen. Koutsaushommiin siirtyminen on luonnollinen tapa pysyä kosketuksissa koko elämää koskettaneeseen lajiin.

Jalkapallon ystävistä moni tuskin pistäisi pahitteeksi, jos voisi nähdä Cristiano Ronaldon valmentamassa tulevaisuudessa. Juventuksen 34-vuotias tähtipelaaja ei kuitenkaan ole vielä tällä hetkellä sillä linjalla, että siirtyisi penkin päähän uransa päätyttyä.

– Juuri nyt minulla ei ole oikeaa mielenkiintoa valmentamiseen. Ehkä se on jotain, mikä tulee tulevaisuudessa. Ja jos niin kävisi, motivaatio olisi avainasia, Ronaldo sanoi DAZN Italyn haastattelussa.

– Olen sitä mieltä, että valmentajan pitäisi aina olla kykenevä ilmaisemaan intohimoaan. Pidän hauskanpidosta, kuljettamisesta, laukomisesta ja maalinteosta, portugalilainen selitti.

Vuoden 2016 EM-finaalissa Ranskaa vastaan Ronaldo heilui ja tunnelmoi vaihtopenkillä kuin valmentaja konsanaan sen jälkeen, kun pettynyt kapteeni oli joutunut tulemaan pakon edessä vaihtoon jo 23 minuutin pelin jälkeen polvivamman takia.

Ronaldo kannettiin paareilla kentältä, mutta hän palasi tauon jälkeen vaihtopenkille ja antoi sen jälkeen päättäväisenä neuvoja kanssapelaajilleen.

Portugali voitti silloin Euroopan mestaruuden, ja suurimmat onnenkyyneleet saatettiinkin nähdä juuri Ronaldolta vaihtopenkin puolelta.

– Se oli luultavasti elämäni tärkein titteli tähän mennessä. Nauroin, itkin, autoin valmentajaa ja joukkuetta ja humalluin myöhemmin sinä iltana. Se oli todella ikimuistoinen päivä, Ronaldo muisteli.