Barcelonan uudella valmentajalla riittää vielä totuttelemista: ”Eilen kävelin lehmien ohi kylässäni, nyt valmennan maailman parhaita pelaajia”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Myöhään eilen illalla Barcelona pudotti uutispommin. Espanjan La Ligaa johtava katalonialaisseura kertoi antaneensa potkut päävalmentajalleen Ernesto Valverdelle ja korvanneen hänet Quique Setiénllä

Valverde, 55, oli ollut Barcelonan puikoissa kesästä 2017 lähtien ja voittanut seurassa kaksi La Ligan mestaruutta ja Copa del Reyn.

Setien, 61, saapui Barcelonaan oltuaan reilu puoli vuotta ilman seuraa. Hän luotsasi viimeksi Real Betisiä, jonka hän jätti viime kauden jälkeen. Betisin lisäksi Setien on valmentanut urallaan myös Las Palmasia, Lugoa, Poli Ejidoa, Racing Santanderia ja yhden ottelun verran Päiväntasaajan Guinean maajoukkuetta.

Hän voitti pelaajaurallaan Atlético Madridissa kertaalleen Espanjan supercupin, mutta valmentajana hän ei ole vielä pokaalia nostellut.

Barcelona esitteli tiistaina uuden päävalmentajansa, joka myönsi, että hänen on on vielä totuttava siihen ajatukseen, että hän valmentaa yhtä maailman suurimmista seuroista.

– En olisi osannut edes villeimmissä unelmissani kuvitella, että olisin tässä, sanoi Valverde Goalin mukaan.

– Olen erittäin tunteellinen ja tämä on todella erityinen päivä minulle. Minun on kiitettävä tätä seuraa. Olen innoissani tästä haasteesta ja projektista.

– Eilen kävelin lehmien ohi kylässäni, nyt olen täällä valmentamassa maailman parhaita pelaajia.

Setien on jo tavannut uudet suojattinsa, joiden hän uskoo omaksuvan metodinsa nopeasti.

– Olen puhunut pelaajien kanssa, ja heidän halukkuutensa on poikkeuksellista.

– Olemme täysin varmoja, että tulemme ymmärtämään toisiamme todella nopeasti, koska monet ehdottamamme asiat ovat jo heille tuttuja.

Setien saa käyttöönsä myös Barcelonan kruunun jalokiven, argentiinalaiskapteeni Lionel Messin, joka on valittu kuusi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi.

– Olen nauttinut Barçan ja näiden pelaajien seuraamisesta viime vuosien aikana.

– En ole vielä ihan täysin sisäistänyt, miltä maailman parhaan pelaajan valmentaminen merkitsee. Ihailu on yksi asia ja toinen on se, että kaikkien on täytettävä paikkansa.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS