Uutisoimme aiemmin tänään Independentin tietojen pohjalta, että Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki oli yksi Manchesterin Unitedin vaihtoehdoista Marcus Rashfordin tuuraajaksi.

Manchester United joutui lähtemään hyökkääjämarkkinoille, kun sen tämän kauden paras maalintekijä, 19 maalia pyssyttänyt Rashford, 22, loukkasi selkänsä vakavasti. Hänen arvioidaan olevan sivussa vielä noin kaksi kuukautta.

Independentin tietojen mukaan Norwich ilmoitti kuitenkin Unitedille, että Pukki, 29, ei ole missään tapauksessa saatavilla. Viime kaudella Mestaruussarjan maalipörssin voittanut Pukki on ollut Norwichin tehokkain pelaaja myös kuluvalla sesongilla. Hän on viimeistellyt tällä kaudella 11 maalia ja syöttänyt kolme.

Norwichin päävalmentajalta Daniel Farkelta kysyttiin Manchester Unitedin tekemästä tarjouksesta. Saksalaisvalmentaja vaikutti vastaavan kysymykseen kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa, mutta painotti myös, että Kanarialinnut ei luovu tärkeistä pelaajistaan.

– Me hylkäsimme sen tarjouksen välittömästi. Ei, jos tosissaan puhutaan, niin me emme myy yhtäkään tärkeistä pelaajistamme. Sillä ei ole väliä, millainen tarjous tulee vastaan.

– Ei ole mitään mahdollisuutta, että myisimme Pukin. Hän on aivan liian tärkeä meille.

Farke ei odota Norwichissa tapahtuvan enää pelaajaliikennettä.

– Mitään ei tapahdu loppupäivän aikana. Ei sitä ikinä tiedä, jos hullu tarjous tulee vastaan, mutta kukaan ei ole koputtanut minun tai Stuartin (urheilutoimenjohtaja Webber) oveen, kommentoi Farke Norwichin lehdistötilaisuudessa.

– Me emme ole tilanteessa, jossa voisimme ostaa monia pelaajia, mutta tilanteemme on siinä mielessä hyvä, että meidän ei tarvitse luopua omistamme. Me emme aio myydä meille tärkeitä pelaajia, mikä on kehitystä edellisiin siirtoikkunoihin verrattuna.

– Meillä on käytössä yksi liigan pienimmistä joukkueista, joten en odota mitään tapahtuvan ennen kello yhtätoista (Suomen aikaa yhdeltä yöllä, siirtoikkuna sulkeutuu). Me kuuntelemme jokaisen tarjouksen, mutta en odota sellaisia tulevan.

Paddy Davitt

@paddyjdavitt
#ncfc DF asked on Pukki #mufc link (smiling) 'We rejected the offer immediately. No, to be serious we won't sell any of our important players. We don't care what the offer is.'

Artikkelia ja otsikkoa muokattu 31.1.2020 klo 16.58: Lisätty Farken kommentit Pukista.