Italialaishyökkääjä Mario Balotelli on pystynyt urallaan moneen, yhtenä ikimuistoisimmista kenties Sergio Agüeron Valioliigan mestaruusmaalin alustamiseen keväällä 2012. Maalisyöttö oli Balotellin koko valioliigauran ainoa, mutta sitäkin tärkeämpi.

Sunnuntaina Balotelli ylsi taas historialliseen merkkipaaluun. Kyseessä on tilasto-oikku, johon on vaikea kuvitella kenenkään muun pystyvän. Balotelli nimittäin teki ensimmäisenä pelaajana koskaan Serie A:n vuosikymmenen ensimmäisen maalin kahdella eri vuosikymmenellä. Hän oli tehnyt vuoden 2010 ensimmäisen maalin Italian pääsarjassa, ja toisti tempun eilen Brescian kohdatessa Lazion.

Match of the Day

@BBCMOTD
Why always him?

2⃣0⃣1⃣0⃣ Mario Balotelli scores the first Serie A goal of the decade.

2⃣0⃣2⃣0⃣ Mario Balotelli scores the first Serie A goal of the decade.

Balotellin historiallinen temppu ei kuitenkaan noussut pelin ainoaksi puheenaiheeksi. Peli myös keskeytettiin noin puolen tunnin kohdalla hetkeksi, koska paikalle matkustaneet Lazion kannattajat solvasivat Balotellia rasistisesti.

Stadionkuulutuksessa pyydettiin lopettamaan rasistiset chantit. Elleivät ne loppuisi, peliä ei jatkettaisi. Brescian kannattajat puolestaan reagoivat huutamalla ”Mario, Mario” pelaajaa tukeakseen.

[readmore from=Balotelli-Mario]

Pelin jälkeen Balotelli lähetti rasistisille faneille terveisensä Instagramissa.

– Tämä tappio sattuu, mutta palaamme vahvempina, ja olemme oikealla tiellä!

– Ja te stadionilla olleet Lazio-fanit: HÄVETKÄÄ!