Manchester Cityn kaikkien aikojen maalintekijä Sergio Agüero jatkoi sunnuntaina ennätysten rikkomista. Argentiinalaistähti Agüero, 31, viimeisteli hattutempun, kun City voitti Valioliigassa Aston Villan 6-1.

Hänestä tuli samalla paras ulkomaalainen maalintekijä ja eniten hattutemppuja tehnyt pelaaja Valioliigan historiassa (1992-). Agüerolla on nyt kasassa 177 maalia ja 12 hattutemppua Valioliigassa, jossa hän on pelannut kesästä 2011 lähtien (LUE LISÄÄ).

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ylisti maalitykkiään maasta taivaisiin sunnuntain ottelun jälkeen.

– Hän on legenda. Oli kunnia olla täällä paikalla, kun hän saavutti ennätyksen, sanoi espanjalaisluotsi Guardiola BBC:n mukaan.

Agüeron ja Cityn sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, mutta Guardiola toivoo, että argentiinalaishyökkääjä jatkaisi Manchesterissa pidempäänkin.

– Se riippuu hänestä, se on hänen päätöksensä.

– Tällainen pelaaja… Hänen kaltaisia ei ole monta englantilaisen jalkapallon uskomattomassa historiassa. Hän auttaa tekemään Valioliigasta paremman sarjan.

Guardiolalta kysyttiin, onko Agüero paras pelaaja, jonka kanssa hän on tehnyt töitä. Espanjalaisluotsi otti – kuten on niin useasti aiemminkin ottanut -esille Lionel Messin, kuusinkertaisen Kultaisen pallon voittajan, jota hän valmensi Barcelonassa neljän vuoden ajan.

Pep Guardiola valmensi Lionel Messiä Barcelonassa. Kuva: Getty Images

– Messi on paras, vastasi Guardiola hymyillen Goalin mukaan.

Häneltä kysyttiin vielä erikseen, onko Agüero paras ysipaikan pelaaja, jota hän on valmentanut, mutta Guardiola piti kiinni vastauksestaan.

– Messi on paras ysi, kymppi, yksitoista, seiska, kutonen, vitonen, nelonen…

– Mutta Sergio on ehdottomasti yksi heistä (parhaista). Olen sanonut sen monesti, hän tulee kuolemaan maaleja tehden. Se on hänen taitonsa.