Joel Pohjanpalo on pelannut lainaseurassaan HSV:ssä nyt yhteensä 26 minuuttia, kahdessa eri ottelussa. Jälkimmäisessä pelissä Bochumin vieraana 25-vuotias suomalainen teki ensimmäisen seurajoukkuemaalinsa yli kahteen vuoteen, kun hän sijoitti toisella kosketuksellaan pallon maaliin. Pohjanpalo oli viettänyt kentällä vain 160 sekuntia, ja hänen tekemänsä voittomaali toi HSV:lle täyden pistepotin ensimmäisen kerran yhdeksään vieraspeliin.

Pohjanpalo kiitti Instagramin välityksellä HSV-faneja saamastaan tuesta heti paluumatkalla.

– Fanit ovat iso osa meitä. Yli 4 000 kannattajaa matkusti maanantai-iltana Bochumiin tukeakseen meitä, vaikka heillä oli seuraavana päivänä työpäivä. Onneksi pystyimme antamaan heille 3-1 -voiton, Pohjanpalo sanoi Bildin haastattelussa.

Pohjanpalo on saanut koko Saksassa viettämänään aikana ”supersubin maineen”, sillä avauskokoonpanoon hän on mahtunut harvemmin, mutta vaihdosta kentälle tullessa tehot ovat olleet hyvät.

– Tietysti kaikki ammattilaiset haluavat pelata alusta lähtien. Jos niin ei kuitenkaan käy, pitää vain hyväksyä se ja yrittää olla lämpimänä heti kentälle päästessä ja tehdä toivottavasti maali, Pohjanpalo kuvailee rooliaan.

Hyökkääjän selkeänä tavoitteena on vallata paikka Huuhkajien kesän EM-kisajoukkueesta. Päävalmentaja Markku Kanerva olikin hereillä heti ensimmäisen HSV-maalin jälkeen.

– Hän lähetti minulle tekstiviestin heti Bochumissa tekemäni maalin jälkeen. Valmentaja onnitteli minua päätöksestäni siirtyä Hampuriin, Pohjanpalo kertoi.

Leverkusenista Hampuriin lainattu Pohjanpalo kertoo pelanneensa lapsena myös jääkiekkoa 13-vuotiaaksi saakka, futisuran tavoin HJK:ssa. Kerran hän kävi vapaa-ajallaan myös DEL-seura Düsseldorfer EG:n jääkiekkoharjoituksissa.

– Pojat (DEG:n jääkiekkoilijat) sanoivat, että se suomalainenhan pärjää ihan hyvin, Pohjanpalo naurahti kokemukselleen.

Ruisleipää Suomesta kaipaava Pohjanpalo kertoi Bildille myös, mitä hän tekisi, jollei jalkapalloammattilaisen ura olisi ottanut tuulta alleen. Tai pikemminkin, mitä hän haaveilee tekevänsä futisuran päätyttyä. Ajatuksille oli aikaa, sillä olihan uran äkillinen loppuminen lääkärien mukaan lähellä jo lokakuussa 2018 vaikean jalkavamman vuoksi.

– Suuri arvostus Rudi Völlerille ja Jonas Boldtille, jotka antoivat minulle heti jatkosopimuksen. Lääkäri sanoi minulle silloin, että oli mahdollista, etten palaisi jalkapalloa enää koskaan, Pohjanpalo kertoi kiitollisuudestaan Leverkusenin silloista johtoporrasta kohtaan. Kaksikosta Boldt työskentelee nyt HSV:ssä ja juuri hän oli vastuussa Pohjanpalon lainasiirrosta.

[readmore from=Pohjanpalo-Joel]

– Tietysti tein B-suunnitelman uran päättymisen varalta. Ylioppilastutkinnon jälkeen halusin asianajajaksi. Sitten alkoi jalkapalloura.

– Unelmani on kuitenkin avata hotelli. Olen suuresti kiinnostunut gastronomiasta ja kokkaan itsekin erittäin mielelläni. Suunnittelen sitä hyvän ystäväni kanssa. Katsotaan, milloin ja miten voimme toteuttaa sen, Pohjanpalo paljastaa.

Huuhkajien pelaajista myös Thomas Lam toimii pelaamisen ohessa hotellin omistajana.