Ranskalaislehti L’Equipe on julkaissut selvityksensä maan miesten pääsarjan palkkatasosta.

Kenellekään tuskin tulee suurena yllätyksenä, että Ranskan jalkapalloa viime vuosikymmenen alusta lähtien dominoinut Paris Saint-Germain on selkeä ykkönen myös palkkojen puolella.

PSG:n ykköstähti, brasilialaishyökkääjä Neymar on 3,06 miljoonan euron kuukausituloillaan Ligue 1:n parhaiten palkattu pelaaja. Neymar tienaa enemmän kuin sarjataulukon kärkikymmenikön muiden seurojen parhaiten palkatut pelaajat yhteensä.

Pariisilaisten ylivoimaisia resursseja kuvaa myös se, että sarjan 11 korkeapalkkaisinta pelaajaa edustaa PSG:tä. 30 parhaiten palkatun pelaajan joukossa PSG:n edustajia on 17.

PSG on ykkönen myös valmentajien vertailussa. Pariisilaisten käskyttäjä Thomas Tuchel tienaa 625 000 euroa kuukaudessa. Valmentajista toiseksi paksuimman lompakon omaa Marseillen André Villas-Boas, jolle maksetaan 400 000 euroa kuukaudessa.

Ero on vielä karumpi, kun Tuchelia verrataan pienempien seurojen valmentajiin. Hän tienaa yhtä paljon kuin kollegansa Nîmesissä, Metzissä, Toulousessa, Amiensissä, Dijonissa, Reimsissä, Angersissa, Brestissä, Strasbourgissa, Montpellierissä, Nantesissa ja Rennesissä yhteensä.

L'ÉQUIPE

@lequipe
Les joueurs du PSG occupent les dix premières places du classement des salaires de Ligue 1, où l'écart semble se creuser entre les puissants et les petits.

📊 Le top 30 des salaires de la Ligue 1 : ow.ly/TJnO30qfSAx