Entinen Ranskan maajoukkuehyökkääjä Christophe Dugarry latasi viime viikolla täyslaidallisen PSG-hyökkääjä Kylian Mbappén suuntaan. Dugarry kuvaili kritiikissään Mbappéa muun muassa ”piloille hemmotelluksi pojaksi”. Dugarryn purkauksen syynä oli Mbappén tulistuminen valmentaja Thomas Tuchelille, kun tämä kutsui hänet vaihtoon.

PSG kaatoi sunnuntaina Lyonin 4-2 ottelussa, jossa nähtiin varsin eriskummallinen Lyonin oma maali. Myös Mbappé teki yhden joukkueensa maaleista. Pelin jälkeen PSG:n urheilujohtaja Leonardo piti Canal +:n haastattelussa väkevän puolustuspuheen Mbappén puolesta.

– Kuulin, mitä Mbappén luonteesta puhuttiin, enkä pitänyt siitä. Jos pelaaja poistuu kentältä ja puhuu siitä valmentajan kanssa, on se hänen syytään. Siitä keskustellaan ja asia hoidetaan.

– Sitä en kuitenkaan hyväksy, että häntä sanotaan hemmotelluksi pojaksi. Hän on hurmaava persoona, erittäin sitoutunut ja fantastinen pelaaja, Leonardo sanoi.

Leonardo myhäili samassa yhteydessä sillä, kuinka PSG:llä on hänen mielestään kaksi pelaajaa maailman viiden parhaan joukossa. Mbappén ja Neymarin lisäksi Leonardo laski joukkoon Lionel Messin, Cristiano Ronaldon ja Mohamed Salah’n.

– TOP 5:ssä on yksi 35-vuotias, yksi 32-vuotias, kaksi 28-vuotiasta ja yksi 21-vuotias. Kaksi heistä pelaa meillä. Olen onnellinen urheilujohtaja. Meidän täytyy nauttia siitä ja lopettaa ongelmista puhuminen, Leonardo kuittasi.

Urheilujohtaja otti samalla kantaa siihen, kuinka joukkueen mahdollisuuksia Mestarien liigan voittoon väheksytään. Hänen mielestään PSG:llä on kaikki syyt tyytyväisyyteen.

[readmore from=PSG]

– Meille sanotaan, ettei seura osaa pitää huolta tähdistään. Haluan ymmärtää syyt siihen, koska meillä on oikeus olla silloin tällöin onnellisia.

– Johdamme sarjaa 12 pisteellä. Meillä on uskomaton joukkue ja pelaajat ovat vireessä. Miksi meidän pitäisi olla huolissamme neljännesvälieristä?

– Ei ottelupari Borussia Dortmundia vastaan ole elämän ja kuoleman kysymys. Se on vain Mestarien liigaa, ja minä luulen joukkueen olevan valmis. Jos voitamme, hyvä. Jos emme, PSG jatkaa kasvuaan.