Englannin jalkapallosarjat pysyvät keskeytettynä koronaviruksen takia ainakin huhtikuun 30. päivään asti.

Valioliigan, Englannin 2.-4. korkeimman sarjatason (EFL), naisten Superliigan ja naisten Mestaruussarjan ottelut siirretään pelattavaksi myöhemmin. Sama koskee myös pelejä Skotlannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa.

Englannin jalkapalloliitto FA:n säännöissä sanotaan, että sarjojen tulee päättyä viimeistään 1. kesäkuuta, mutta liiton hallitus on päättänyt, että ammattilaissarjat saavat jatkua kauden 2019-20 osalta tuon takarajan yli määrittämättömän ajan.

Viime tiistaina Euroopan jalkapalloliitto UEFA ilmoitti, että se siirtää miesten EM-kisoja vuodella eteenpäin, mikä antaa kansallisille sarjoille mahdollisuuden pelata kautensa loppuun. EM-kisojen uusi ajankohta on 11.6.−11.7.2021.

FA, Valioliiga ja EFL kertoivat yhteisessä tiedotteessaan, että ne ovat sitoutuneet löytämään keinot, joilla kausi 2019-20 saadaan taas käyntiin. Valioliigaa on useimpien seurojen osalta jäljellä yhdeksän kierrosta. Liverpool johtaa sarjaa 25 pisteen erolla Manchester Cityyn, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Lähteet: BBC, Sky Sports, FA