Maailmalla ja Suomessakin jylläävä koronapandemia on sulkenut kouluja, ravintoloita, toimistoja ja harrastepaikkoja, ja siirtänyt ihmisiä normaaleilta työpaikoiltaan kotiin etätöihin. Lähes kaikki jalkapallosarjatkin ovat pakon sanelemalla tauolla, joten pelaajat ovat siirtyneet kotikaranteeneihin tai omatoimiseen harjoitteluun.

Bundesliigaa johtavan Bayern Münchenin pelaajat ovat kuitenkin jo palanneet yhteisharjoituksiin. Poikkeuksena vanhaan on kuitenkin se, että nekin toteutetaan verkon välityksellä. Etätyöt siis luonnistuvat huippujalkapalloilijoiltakin.

Bayernin valmennusjohto haluaa pelaajien pysyvän huippukunnossa tauonkin aikana ja haluaa pitää urheilijoiden kanssa myös yhteyttä. Siksi joukkueen päävalmentaja Hansi Flick toivoi pelaajien lähestyvän tilannetta ”positiivisella tavalla” ja pitää valvotusti pelaajien kunnosta huolta mahdollista jatkumista silmällä pitäen.

– Olemme pitäneet jo kolmet kyberharjoitukset. Ne ovat melkein kuin tavalliset treenit, mutta videochatin välityksellä. Ne vetää nettiyhteyden kautta fysiikkavalmentajamme, joka on paikan päällä Säbener Strassella (Bayernin harjoituskeskuksessa), kokenut Thomas Müller selvitti faneilleen somessa pitämässään chattituokiossa.

[readmore from=Koronavirus]

– Hän näyttää meille harjoitukset, ja koko joukkue seuraa hänen ohjeitaan. Teemme kuntosalitreenejä omalla painollamme, kuntopyörällä ja juoksumatolla. Meillä on vaativa ohjelma ja olemme edelleen huippukunnossa. Vatsalihaksemme ovat harvoin olleet näin hyvässä tikissä.

– Keskustelemme myös paljon keskenämme, jottemme menetä yhteenkuuluvuuden tunnetta, 30-vuotias Müller jatkoi.

Bayernin etätreenit kestävät 75-90 minuuttia. Ne toteutetaan samaan aikaan kuin tavallisetkin harjoitukset. Yksi metodin tarkoituksesta on pitää huolta myös pelaajien kurinalaisuudesta ja täsmällisyydestä.

Lähteet: Mundo Deportivo ja Bayern Münchenin kotisivut