HJK kertoo kotisivuillaan, että yksi seuran juniorijoukkueen pelaajista on saanut koronavirustartunnan. Pelaaja pelaa HJK 07 Sinisissä.

Tiedotteessa kerrotaan, että terveydenhuollon asiantuntijat tekivät riskiarvioinnin. Sen mukaan harjoituksiin keskiviikkona 26.2. osallistuneilla joukkuetovereilla, paikalla olleilla valmentajilla ja huoltajilla on perusteltu epäily taudille altistumisesta. Koronavirusepidemian rajoittamiseksi ja hidastamiseksi paikallaolijat on asetettu karanteeniin 11.3. asti.

HJK on tiedottanut joukkueita tilanteesta ja seuran toiminta jatkuu muutoin normaalisti sisäisen ohjeistuksen puitteissa. HJK:n joukkueet eivät maaliskuun aikana osallistu ulkomaan turnauksiin.

Jos epäilee saaneensa virustartunnan, on syytä ottaa yhteyttä HUS:in päivystysapuun, puh. 116117, tai Helsingin kaupungin neuvontapuhelimeen, puh. 09 310 10024. Koronaviruksen taudinkuvaan kuuluu kurkkukipu ja/tai kuume ja/tai yskä ja/tai nuha ja/tai hengenahdistus.

HJK:n tiedotteen voi lukea täältä.

Koronavirus puhuttaa laajasti myös maailmalla. Muun muassa Italian Serie A:ssa on peruttu useita otteluita virusepidemian takia, ja etenkin Aasiassa ottelukalenterit ovat menneet pahasti sekaisin koronaviruksen takia. Seuraavaksi tapetilla on se, voidaanko maaliskuun maaotteluita pelata ympäri maailmaa suunnitellusti.

Viime aikoina on väläytelty uhkaa jopa kesän EM-kisojen peruuntumisesta koronavirusepidemian takia. UEFA:n on määrä keskustella asiasta maanantaina Amsterdamissa.

[readmore from=Koronavirus]

– En sulkisi tällä hetkellä mitään vaihtoehtoa pois. Toivon, ettei meidän tarvitse koskaan mennä tähän suuntaan. Luulen, että olisi joka tapauksessa vaikeaa määrätä maailmanlaajuista ottelukieltoa, sillä tilanne on hyvin erilainen jokaisessa maassa, FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino puolestaan totesi Reutersille perjantaina.

– Ihmisten terveys on paljon tärkeämpää kuin yksikään jalkapallo-ottelu. Terveys ajaa kaiken muun edelle, ja siksi meidän täytyy tarkastella tilannetta ja toivoa, että virusepidemia alkaa pikemminkin laantumaan kuin yltymään.