Jalkapallon EM-kisojen alkuun on tänään 101 päivää, ja Huuhkajien historialliseen arvokisadebyyttiin 102. Sitä ennen Suomi pelaa kuitenkin vielä harjoitusmaaottelut vieraskentällä Puolassa, Ranskassa ja Ruotsissa sekä kotimaan kamaralla Viroa vastaan.

Kalenteri kesäkuulle saakka on siis selvillä, mutta tänä iltana selviää myös syksyn otteluohjelman runko. Edessä on nimittäin Uefa Nations Leaguen toisen painoksen lohkoarvonta.

Arvonta suoritetaan Amsterdamissa tiistai-iltana kello 19 Suomen aikaa. Kaikki ottelut pelataan syksyn kansainvälisinä pelipäivinä, joten ystävyysotteluita Suomi ei syksyllä pelaa.

Nations Leagueen tehtiin ensimmäisen version jälkeen pieniä formaattimuutoksia, sillä jatkossa myös A-liiga pelataan 16 maan voimin. Alimpaan eli D-liigaan jäi näin vain seitsemän joukkuetta. Muutoksista voi lukea lisää täältä.

Suomi nousi tunnetusti lohkovoittajana B-liigaan, joten tarjolla on nyt aiempaa kovempia vastustajia. Samassa korissa Suomen kanssa ovat Skotlanti, Norja ja Serbia, joten näitä Huuhkajat eivät voi vastaansa saada. Mahdolliset vastustajat löytyvät näistä joukkueista, yksi kustakin korista.

Kori 1: Venäjä, Itävalta, Wales, Tshekki
Kori 3: Slovakia, Turkki, Irlanti, Pohjois-Irlanti
Kori 4: Bulgaria, Israel, Unkari, Romania

B-liigassa jokaisen lohkon voittaja nousee seuraavaan Nations Leagueen A-liigaan, ja vastaavasti kunkin lohkon viimeinen putoaa C-liigaan.

Lohkovaiheen otteluaikataulu näyttää tältä:

3.-8.9.2020: Kierrokset 1 ja 2
8.-13.10.2020: Kierrokset 3 ja 4
12.-17.11.2020: Kierrokset 5 ja 6

Muiden liigojen korijaot

Alla ovat esiteltynä vielä muidenkin liigatasojen korijaot.

A-liiga:

Kori 1: Portugali, Hollanti, Englanti, Sveitsi
Kori 2: Belgia, Ranska, Espanja, Italia
Kori 3: Bosnia ja Hertsegovina, Ukraina, Tanska, Ruotsi
Kori 4: Kroatia, Puola, Saksa, Islanti

C-liiga:

Kori 1: Kreikka, Albania, Montenegro, Georgia
Kori 2: Pohjois-Makedonia, Kosovo, Valko-Venäjä, Kypros
Kori 3: Viro, Slovenia, Liettua, Luxemburg
Kori 4: Armenia, Azerbaidzhan, Kazakstan, Moldova

D-liiga:

Kori 1: Gibraltar, Färsaaret, Latvia, Liechtenstein
Kori 2: Andorra, Malta, San Marino

Uutuutena Nations Leaguessa on tällä kertaa sekin, että sen kautta pääsee kaksi maata MM-karsintojen playoff-vaiheeseen maaliskuussa 2022. Kyseiset kaksi maata ovat parhaat kaksi lohkovoittajaa, jotka eivät päässeet MM-kisoihin suoraan MM-karsintojen kautta.