Paljon jalkapallon perässä kiertänyt hyökkääjä Eero Markkanen pelaa tällä kaudella sarjanousija Hakassa.

– Tämä on oikein kiva paikka. Haka on iso juttu täällä, 28-vuotias kärki toteaa.

Vakeakoskella kasvot tullevat tutuksi keskimääräistä nopeammin. Vähän isommissakin kaupungeissa Eero tunnetaan muutenkin kuin Laurin veljenä. Vuonna 2014 tapahtunut siirto solnalaiseen AIK:hon osoittautui nopeasti menestyksekkääksi liikkeeksi.

– Ensin tein päällä, sitten tein derbyssä maalin, ja sitten tein selällä seuraavassa – yritin väistää vaparia, niin selästä toiseen kulmaan, Markkanen kertaa viikon läpimurtojaksoa.

Iltalehden jutussa mainitaan, että ”Eero The Heero” tunnistetaan Tukholman kaduilla edelleen. AIK:sta matka jatkui vielä suurempiin kuvioihin, Real Madridin organisaatioon. Reservijoukkuetta valmensi tuolloin vielä nykyinen ykkösluotsi Zinédine Zidane.

– Aika uskomaton fiilis oli. Ei sitä heti ajattele, että missä sitä on. Keskittyy vaan omaan hommaan.

Zidane osoitti reservijoukkueen harjoituksissa, että pelitaidot olivat yhä tallella. Varsinkin vapaapotkut lähtivät melko näppärästi.

– Huomasi, että oli joskus pelannut. Hän laittoi kaksi tai kolme putkeen yläkulmaan. Hyvä ettei lenkkarit ollut jalassa, Markkanen kertoi.

Aika Espanjassa päättyi noin vuoden kuluttua alkamisestaan. Sen jälkeen Markkanen on kiertänyt muun muassa toistamiseen AIK:ssa, Dynamo Dresdenissä, ja viimeksi indonesialaisessa PSM Makassarissa.

– En ole mitään katunut.

Lue koko Iltalehen juttu täältä.