Euroopassa ei ole tällä hetkellä tai tulevina viikkoina montaa paikkaa, jossa jalkapalloa pelattaisiin. Koronavirus on pakottanut ison osan eurooppalaisista sarjoista ja seuroista keskeyttämään toimintansa.

Kysyimme lähes 17 000 ihmisen Jalkapallon olohuone -ryhmältä Facebookissa, miten sen jäsenet suhtautuvat vallitsevaan tilanteeseen ja miten sarjojen keskeytykset vaikuttavat heidän elämäänsä.

Vastauksia oli laidasta laitaan, mutta pääasiassa tunnelma oli pettynyt ja surullinen. HJK:n uskollisena kannattajana tunnettu Arto tiivisti monien tunnelmat hyvin. ”Ei ole enää elämää”.

– Puola Away peruuntui ja euro2020 reissu ja matsit peruuntuu. Turhaan tehty koko viime vuosi ylitöitä ja painettu hommia reissun mahdollistamiseksi. Eikä mitään kiinnostusta seurata matseja ilman katsojia. Pääasiassa vituttaa, mutta ei auta kuin hyväksyä tilanne, kommentoi Hakan.

[readmore from=Koronavirus]

– Noh, joillekin tämä on myös työelämää. Veikkausliigakausi luultavasti alkaa vasta 1.6. Se mitä meillä tapahtuu töissä ennen sitä on kysymysmerkki. Ainakin tältä viikonlopulta seuran kaikki ottelut peruttu, piti olla SJK-VPS treenipeli ja sekä U17 että U20 sm-karsintamatsit. Se että ihmiset ei pääse ny baariin kattoon futista tai peliin paikan päälle on tietysti perseestä, mutta tässä on myös ihmisten elinkeino kyseessä. Kaikilla aloilla jotka nojaa yli 500 hlön tapahtumajärjestämiseen, tiivisti Pekka.

– Menee elämältä tarkoitus. Ei pääse pelaamaan. Ei voi tsiigata pelejä. Masentavaa. Todella masentavaa, sanoi Markku.

– Kaikki omat työt lajin parissa keskeytetty ainakin kahdeksi viikoksi. Samoin harjoituspelit ennen kautta jätetään pelaamatta. Myös koko kausi vaarassa. Lasten ja nuorten puolella iso vaikutus harrastamiseen, kommentoi Lasse.

Osa vastaajista osasi suhtautua tilanteeseen myös huumorilla tai muuten positiivisemmin.

– Piti katsoa jalkapalloa ja kaljotella, nyt vaan täytyy sit kaljotella, julisti Jussi.

– Vähän on orpo olo. Mutta nyt on aikaa tehdä kaikkea mikä on futiksen katselun takia jäänyt tekemättä, sanoi Ari.

– Spursin kannattajalle lähinnä mukavaa, kun ei ole pelejä. Virus itsessään on toki vakava, vitsaili Jalmari.