Koronavirus COVID-19 on pysäyttänyt jalkapallomaailman. Suomen jalkapallokausi ei käynnisty suunnitellun aikataulun mukaisesti, ja ylipäätään ammattifutista pelataan tällä hetkellä Euroopassa vain aniharvassa maassa. On epävarmaa, voidaanko kautta esimerkiksi Valioliigassa, La Ligassa, Bundesliigassa ja Serie A:ssa pelata lainkaan loppuun saakka.

Kokonaisia jalkapalloseuroja on määrätty karanteeniin, kun joku joukkueesta tai sen lähipiiristä on saanut virustartunnan. Transfermarkt listasi jutussaan pelaajia ja merkittäviä jalkapallovaikuttajia, jotka ovat vahvistetusti saaneet positiivisen koronavirusdiagnoosin.

Saksan Bundesliigan ensimmäinen koronavirustapaus oli Paderbornin nuorten maajoukkuepelaaja Luca Kilian. Lisäksi koronavirus on todettu neljällä 2. Bundesliigan pelaajalla: Hannoverin Timo Hübersillä ja Jannes Hornilla, Nürnbergin Fabian Nürnbergerillä ja Holstein Kielin Stefan Theskerillä.

Valioliigan pelaajista koronaviruksen on saanut Chelsean Callum Hudson-Odoi. Myös Arsenalin manageri Mikel Artetalla on koronavirus.

La Ligassa koronavirus on puraissut ennen kaikkea Valencian joukkueeseen. Puolustaja Ezequiel Garay on ainoa vahvistettu tartunnan saanut henkilö, mutta lisäksi koronavirus on neljällä muulla Valencian pelaajalla tai taustaryhmään kuuluvalla henkilöllä.

Vaikein koronavirustilanne Euroopassa on tunnetusti Italiassa, ja loogisesti saapasmaan jalkapallopiireissäkin on eniten koronavirusdiagnooseja. Kaikkiaan kymmenellä Serie A:n pelaajalla on todettu koronavirus.

Positiivisen virusdiagnoosin ovat saaneet Juventuksen Daniele Rugani, Fiorentinan kolmikko Dusan Vlahovic, Germán Pezzella ja Patrick Cutrone ja peräti kuusi Sampdorian pelaajaa. Genovalaisseuran pelaajista sairastuneita ovat Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby, Manolo Gabbiadini, Fabio Depaoli sekä Veikkausliigastakin tuttu Omar Colley.

Vaikka Ranskankin koronavirustilanne on melko vaikea, ei Ligue 1:n pelaajiston joukossa ole ainuttakaan vahvistettua koronavirustapausta.

[readmore from=Koronavirus]

Koronavirus on todettu myös kreikkalaisen Olympiakosin ja englantilaisen Nottingham Forestin omistavalla Evangelos Marinakisilla. Virus on tarttunut myös Ranskan kakkosliigan Troyesissa pelaavaan Etelä-Korean maajoukkuepelaajaan Hyun-Jun Sukiin.

Vahvistettuja koronavirustapauksia on myös muiden julkisuuden henkilöiden parissa. Virustartunnan ovat saaneet muun muassa näyttelijä Tom Hanks puolisoineen, Kanadan pääministeri Justin Trudeaun puoliso, Espanjan pääministeri Pedro Sánchezin puoliso sekä useita Brasilian presidentti Jair Bolsonaron lähipiiriin kuuluvia henkilöitä.

Kaksi NBA-seura Utah Jazzin pelaajaa sekä italialaisen hallituspuolueen johtaja Nicola Zingaretti ovat myös sairastuneiden joukossa. Suomen tunnetuin koronavirukseen sairastunut henkilö lienee jääkiekkovalmentaja Antti Törmänen.

Lähteet: Transfermarkt, Goal ja Telegraph