Bayer Leverkusen on ollut Bundesliigan talvitauon jälkeen tulikuumassa iskussa, sillä kaikki kilpailut laskien yhdeksästä ottelusta saldona on kahdeksan voittoa. Maalivahti Lukas Hradecky joukkueineen hakee pisteputkelle jatko sunnuntaina kärkikamppailusta RB Leipzigin vieraana.

Leverkusenin viimeisin voitto tuli torstaina, kun se kaatoi Eurooppa-liigan pudotuspeleissä vieraskentällä FC Porton 3-1 ja eteni jatkoon yhteistuloksella 5-2. Voittoputki venyi samalla kuuden ottelun mittaiseksi. Lukas Hradecky kertoo Bundes-Luke-podcastissaan palasten loksahtelevan Leverkusenin pelaamisessa tällä hetkellä kohdalleen kuin itsestään.

– Mieluummin sitä ei itsekään aina tiedä miten me voitettiin, kuin miettii että minkä takia hävittiin vaikka pelattiin hyvä peli. Nyt sujuu hyvin ja pitää vaan jatkaa. Totta kai kun voittoja tulee, niin joukkuehenki on hyvä ja kaikki viihtyy, eikä valita vaikka ei pelaakaan niin paljon. Pelejä riittää ja kaikki pelaa kuitenkin jonkin verran. Hyvä meininki jengissä, Hradecky pohtii.

Sunnuntaina joukkue matkaa Bundesliigassa kakkosena olevan RB Leipzigin vieraaksi. Leipzig on neljä pistettä ottelun enemmän pelannutta sarjakärki Bayern Müncheniä jäljessä. Viidentenä olevan Leverkusenin ja Leipzigin ero toisiinsa on vain viisi pistettä, joten kyseessä on klassinen kärkikamppailu, jossa tarjolla on isot pisteet molemmille.

– Sääli että Leipzigilla on vähän etua siinä kuvassa, että niillä ei ole europelejä tällä viikolla. Kyllä me sitä lähdetään haastamaan ja meillä on hyvä putki tosiaan päällä, ei meidän tarvitse hävetä omia esityksiämme.

Leipzig voitti viime viikonloppuna Schalken vieraskentällä peräti 5-0 ja otti sitä ennen Mestarien liigassa 1-0-vierasvoiton Tottenhamista. Leipzigin etuna on viikon lepo, mutta Hradecky uskoo Bayerista löytyvän leveää rintamaan kahteen kovaan peliin muutaman päivän sisällä.

– Nekin tietää, että meillä on laittaa laatua pikku rotaatiollakin. Katsotaan pelaako meillä samat äijät vai ei. Ehdottomasti ei lähdetä sinne ylikävelemään. Toivottavasti saataisiin ärsytettyä niitä ja jopa otettua vähän pisteitä mukaan, Hradecky toteaa.

Hyökkäyspäässä Leverkusenia kohtasi huikean helmikuun aikana kuitenkin yksi valtava takaisku, kun joukkueen paras maalintekijä Kevin Volland joutui loppukaudeksi sivuun ensimmäisessä Porto-ottelussa tulleen nilkkavamman vuoksi.

– Totta kai muutama maali lähti ja varmaan muutaman maalin olisi tehnyt vielä. Sääli, ei näyttänyt niinkään vakavalta tilanteelta. Vasta toisten magneettikuvien jälkeen tuli tämä diagnoosi. Hyvää parantumista sinne, mutta totta kai se oli sellainen prässin aloittaja ja muutenkin yksi niitä keskiakselin tärkeitä pelaajia, jotka pitävät joukkueen muodon kasassa. Iso menetys totta kai, Hradecky muistuttaa.

Suora lähetys RB Leipzig – Bayer Leverkusen -ottelusta alkaa sunnuntaina 1.3. klo 16.25 Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa.