Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradeckyllä menee kovaa seuransa Bayer Leverkusenin kanssa.

Leverkusen pelaa vielä kolmesta pokaalista. Se on edennyt Euroopa-liigassa 16 parhaan joukkoon, Saksan cupissa välieriin ja on mukana Bundesliigan kärkikahinassa.

Leverkusen haki edellisessä bundesliigapelissä pisteen 1-1-tuloksella sarjakakkosen RB Leipzigin kotipesästä.

– Pelitapahtumiin nähden meidän olisi pitänyt jopa voittaa, Leipzig oli yllättävän vaisu, Hradecky tokaisi Suplan Bundes-Luke -podcastissaan.

Leverkusen on hyvissä asetelmissa Bundesliigan viidennellä sijalla. Eroa sarjakakkoseen on vain viisi pistettä ja sarjajohtaja Bayern Müncheniin kahdeksan.

– Missio pysyä matkassa, jos saadaan voitto lauantaina Frankfurtista, niin kiinnitetään asetelmaa. Toivottavasti voitetaan ja pysytään matkassa, sillä joku sieltä edestä menettää jossain välissä pisteitä, Hradecky totesi.

30-vuotias Hradecky torjui Leverkusenin myös cupissa jatkoon. Leverkusen eteni välieriin kaatamalla Union Berlinin maalein 3-1.

– Ottelussa oli aavemainen tunnelma. Luultiin, että meidän peliesityksen takia, sillä eka puoliaika oli meiltä niin ala-arvoista. Joku olikin kaatunut tai saanut sydärin katsomossa. Siksi siellä oltiin hiljaa puoli tuntia. Toinen puoliaika oli ihan eri tunnelma ja se auttoi meitä kääntämään sen matsin.

Lauantaina kyseessä ei ole mikä tahansa peli, sillä turkulainen Hradecky kohtaa Leverkusenin kanssa entisen seuransa Eintracht Frankfurtin.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt pelataan lauantaina klo 16.30 alkaen. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.