Brescian tähtihyökkääjä Mario Balotelli toivoo, että kaikki Italian jalkapallosarjat keskeytetään, kunnes koronavirus on saatu maassa kuriin.

BBC:n tietojen mukaan Italiassa virukseen on kuollut yli 350 ihmistä ja lähes 7400 on saanut tartunnan.

Balotellin edustama Brescia pitää majaansa Lombardiassa, joka on yksi Pohjois-Italiassa karanteeniin asetetuista alueista. Karanteenialueella asuu yli 16 miljoonaa ihmistä, jotka saavat poistua alueelta vain perustellun syyn takia. Balotellin joukkuekavereihin kuuluvat Bresciassa myös Suomen A-maajoukkueen maalivahti Jesse Joronen ja hyökkääjä Simon Skrabb.

Ammattilaisjalkapalloilijoilla on työnsä puolesta perusteltu syy liikkua alueen ulkopuolella, mutta koronavirus on vaikuttanut väistämättömästi myös Serie A:han. Kaikki Italian urheilutapahtumat on suljettu yleisöltä ainakin kuukauden ajaksi.

Italian pelaajayhdistyksen presidentti Damiano Tommasi on ehdottanut, että maan jalkapallosarjat keskeytetään toistaiseksi. Balotelli tukee ehdotusta ja teki kantansa selväksi Instagramin Stories-osiossa.

[readmore from=Koronavirus]

– Olen sataprosenttisesti samaa mieltä kanssasi.

– Raha ei ole terveytemme arvoista, meidän on herättävä. Älkää kirjoittako minulle juttuja, kuten: ”Mutta teillä suojellaan! Mitä eroa sillä on, pelaatteko te vai ette? Teille ei tapahdu suljettujen ovien takana mitään! Älkää viekö pois karanteenialueen ihmisten viikonloppujen ainoaa huvia!”

– MINÄ RAKASTAN JALKAPALLOA TEITÄ ENEMMÄN… Mutta pelaaminen tarkoittaa sitä, että me matkustamme bussilla, junalla ja lentokoneella ja yövymme hotelleissa. Joka tapauksessa olemme ihmisten kanssa tekemisissä työympäristömme ulkopuolella.

– Minä olen jo tilanteessa, jossa en näe lapsiani tämän kirotun koronaviruksen takia, koska he eivät asu Lombardiassa, kuten tiedätte, joten tämä on jo raivostuttavaa ja surullista.

– En ainakaan halua, että minä tartutan mitään äitiini, jonka kanssa syön ja jota näen lähes joka päivä. Hän ei ole samanikäinen kuin minä. Vaikka kuinka rakastan jalkapalloa, en aio riskeerata hänen terveyttään!

– Miksi tekisin niin? Viihdyttääkseni muita ihmisiä? Vai sen takia, etteivät he menettäisi rahaa? Älkää viitsikö! MEILLE RIITTÄÄ JO. Te ette voi leikkiä ihmisten terveyden kanssa.