Helmikuussa voimalla Aasiasta Pohjois-Italian kautta muualle Eurooppaan saapunut koronavirus on vaikuttanut huomattavasti jalkapalloiluun.

Italian Serie A:ssa ja Espanjan La Ligassa ei pelata otteluita ainakaan maaliskuun aikana, eikä sarjojen jatkuminen huhtikuussa ole vielä varmaa.

Espanjassa Real Madridin edustusjoukkue on karanteenissa, koska seuran koripallojoukkueen Trey Thompkins on saanut koronavirustartunnan. Real Madridin koripallojoukkue pelasi viime viikolla Pohjois-Italiassa. Seuran jalkapallo- ja koripallojoukkueet jakavat samoja tiloja Real Madridin harjoituskeskuksessa Koillis-Madridissa.

Serie A:ssa useita otteluita peruttiin muutama viikko sitten koronaviruksen vuoksi ja hiljattain kaikki maan urheilutapahtumat peruttiin. Juventuksen puolustajalla Daniele Ruganilla ja Sampdorian hyökkääjällä Manolo Gabbiadinilla on todettu koronavirustartunnat.

Juventus vahvisti torstai-iltana, että seuran 121 työntekijää pelaajat, valmentajat ja seurajohto mukaan luettuna ovat karanteenissa. Gabbiadini ja Rugani voivat hyvin. Kaksikolla on kuumetta, mutta muuten pelaajat ovat hyvässä kunnossa.

Saksan 2. Bundesliigan Hannoveria edustava Timo Hübers on saanut niin ikään koronavirustartunnan.

Southampton, Englanti. Kuva: Getty

Tällä hetkellä Italian ja Espanjan lisäksi ainakin Kiinan, Kreikan, Itävallan, Tsekin, Romanian, Slovakian, Hollannin, Yhdysvaltojen ja Sveitsin jalkapalloliitot ovat sulkeneet kilpailunsa, eikä maissa pelata jalkapallo-otteluita toistaiseksi.

Belgiassa, Portugalissa, Ranskassa ja Puolassa kaikki ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Turkissa ja Skotlannissa ottelut pelataan normaalisti katsojien kanssa ainakin toistaiseksi.

Englannissa torstaina Leicesterin päävalmentaja Brendan Rodgers paljasti lehdistölle, että joukkueessa on kolme pelaajaa, joilla on lieviä, mahdollisesti koronavirukseen viittaavia oireita. Englantilaislehdistön mukaan kaikki maassa pelattavat jalkapallo-ottelut pelataan tulevasta viikonlopusta alkaen ilman kannattajia.

Ranskalaislehti L’Equipen mukaan UEFA:n on määrä ilmoittaa ensi viikon tiistaina, että kesän EM-lopputurnaus siirretään vuodella eteenpäin pelattavaksi 2021.

Eurooppalaisen jalkapallon kattojärjestö päättää samaisessa videokonferenssissa, mitä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kanssa tehdään. UEFA tiedotti torstaina, että Juventuksen ja Lyonin, sekä Manchester Cityn ja Real Madridin väliset Mestarien liigan neljännesvälieräottelut ovat siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Eurooppa-liigassa UEFA perui Internazionalen ja Getafen, sekä Sevillan ja AS Roman välisten otteluparien ensimmäiset osat, koska koronaviruksen vuoksi Italian ja Espanjan väliset lennot ovat peruutettu. Vielä ei ole selvillä, milloin ensimmäiset osat pelataan.

Suomen hallitus kielsi torstaina yli 500 ihmisen yleisötapahtumat toukokuun loppuun saakka. Se vaikuttaa luonnollisesti myös Veikkausliigaan ja Ykköseen ja vielä ei ole tiedossa, milloin kaudet saadaan potkaistua käyntiin. Veikkausliigan hallitus kokoontuu perjantaina käsittelemään asiaa.

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto CONMEBOL on sen sijaan anonut FIFA:lta lupaa siirtää maaliskuun MM-karsintaottelut. Kaikki CONMEBOL:n kymmenen jäsenmaata toivoi jalkapalloliittoa pyytämään FIFA:lta lupaa otteluiden perumista varten.