Seinäjoen Jalkapallokerho on pestannut Jani Honkavaaran valmennusryhmään espanjalaisen Joaquin Gomezin, joka tunnetaan Suomessa Pikkuhuuhkajien apuvalmentajana.

Gomez, 33, on toiminut aiemmin urallaan valmentajarooleissa myös englantilaisissa Brightonissa, Lutonissa, Derbyssa ja Stokessa. Keväällä 2019 hän aloitti työnsä Suomen U21-maajoukkueen valmennusryhmässä ja viime vuoden lopulla ja tänä keväänä hän toimi myös Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaavan FC Cartagenan valmentajana. Gomezilla on maisterintutkinnot liikuntatieteestä ja valmennuksesta. Lisäksi hän omaa UEFA Pro -lisenssin.

Joaquin Gomez

@kiny_FootballPT
Mucha suerte @FCCartagena_efs para esta tarde y para el resto de temporada! A conseguir ese tan merecido ascenso! Muchas Gracias de corazón por estos meses! Aquí un albinegro más para siempre!

– Tämä on itselleni hyvä askel uralleni, sillä tiedän, että SJK on seura, joka luo jotain sellaista, missä olen mielelläni mukana. Olen myös jutellut todella paljon Jani Honkavaaran kanssa ja meillä on paljon samanlaisia ajatuksia siitä, miten haluamme kehittää jalkapalloa. Kyselin myös monelta ihmiseltä hänestä ja olen saanut pelkkää positiivista palautetta, niin valmentajana kuin ihan ihmisenä, mikä on itselleni tärkeä asia, kertoo Gomez SJK:n tiedotteessa.

– Olen myös työskennellyt aiemmin suomalaisten kanssa ja tulen todella hyvin heidän kanssaan toimeen. Tunnen myös suomalaista jalkapalloa aiempien kokemuksieni kautta. Suomalaisten työmoraali on hyvin samanlainen kuin itselläni ja se mitä täällä tehdään nyt, on mielestäni hyvä paikka olla mukana luomassa jotain uutta. Tavallaan olla mukana vaikuttamassa siihen ja jättämässä omaa kädenjälkeä siihen.

– Ensivaikutelmani koko seurasta ja tästä siirrosta on hyvä. Nautin tämmöisestä ympäristöstä, missä saa keskittyä työhön ja ympärillä on paljon ammattilaisia, joilla on sama halu kehittyä ja kehittää. Uskon, että viihdyn täällä erinomaisesti.

Myös päävalmentaja Honkavaara odottaa yhteistyötä innolla.

– Käänsimme kivet ja kannot, löytääksemme sopivan valmentajan valmennustiimiin. Pitkään siinä meni, mutta Joaquin on profiililtaan sen tason valmentaja, että häntä kannatti odottaa. Hänen taustansa on niin monipuolinen ja kansainvälinen, että hän tuo varmasti meille jokaiselle uusia ajatuksia ja toimintatapoja. En tunne häntä entuudestaan kovinkaan hyvin, mikä sopii minulle, koska kaipaan aina uusia ajatuksia ja näkökulmia omaankin tekemiseeni.

– Olen todella iloinen, että tiimi on valmis ja että pääsemme vihdoin täydellä teholla tekemään yhdessä töitä.

SJK jäi Suomen Cupissa pudotuspelien ulkopuolelle kerättyään lohkovaiheessa viidestä ottelusta vain yhden pisteen.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Suomen U21-maajoukkueesta tuttu Joaquin Gomez aloittaa Jani Honkavaaran valmennusryhmässä. Espanjalainen Gomez on aiemmin toiminut merkittävissä valmennusrooleissa Englannin Brightonissa, Lutonissa, Derbyssa ja Stokessa.

Lue lisää:
sjk.fi/w/joaquin-gome…

#SJKfi #Veikkausliiga