Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki ei välttämättä pelaa Norwichin kanssa huomenna, keskiviikkona, FA Cupin viidennellä kierroksella Tottenhamia vastaan.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke kertoi tiistaina, että Pukki ja keskikenttäpelaaja Alexander Tettey ovat olleet harjoituksista sivussa flunssan takia. Heidän kuntoaan tarkkaillaan vielä, mutta kummankaan kanssa ei oteta riskejä, koska Norwichilla on jo lauantaina ottelu Sheffield Unitedia vastaan Valioliigassa, jossa se taistelee putoamista vastaan.

– Pelaamme aika pian tämän jälkeen Sheffield Unitedia vastaan. Palaamme Norwichiin aika myöhään illalla, luultavasti torstain pikkutunneilla. Sen jälkeen meillä on enemmän tai vähemmän kahden päivän päästä tärkeä ottelu Sheffield Unitedin vieraana, kommentoi Farke The Pink Unin mukaan.

– Haluamme menestyä Valioliigassa, mutta juuri nyt keskitymme täysillä Tottenhamiin, koska haluamme seuraavalle kierrokselle. Laitamme kaikkemme peliin saavuttaaksemme sen, mutta emme ota mitään riskejä lauantain suhteen.

– Jos meistä tuntuu, että Alex tai Teemu voivat ottaa pelaamalla takapakkia, niin me emme ota riskejä heidän kanssa. Siksi meidän on tehtävä päätös [heidän pelaamisesta] myöhään. Kuuntelemme fysioterapeuttien ja lääkärien neuvoja.

– Mutta me haluamme lähteä Tottenhamia vastaan vahvalla avauskokoonpanolla, koska meillä ei ole mitään saumaa päästä seuraavalle kierrokselle, jos peluutamme alle 23-vuotiaiden joukkuettamme. Se vaatii hienosäätöä. Meiltä puuttuu jo muitakin pelaajia lauantain ottelusta.

Farke lisäsi, että Pukin tai Tetteyn kohdalla ei ole kyse koronaviruksesta.

– Hieman flunssaa vain, vähän kuumetta, ei koronavirusta tai mitään sellaista. Se ei ole niinkään aiheeni, mutta me luotamme lääkintähenkilökuntaamme. He ovat pelaajiin yhteydessä lähes joka päivä. Tietysti tällaisen asian kanssa on oltava varuillaan. Me suhtaudumme siihen varsin rennosti, mutta me tiedämme, mitä tehdä ja miten meidän pitää valmistautua. Me luotamme asiantuntijoihimme, olemme hyvissä käsissä.

Teemu Pukki teki rangaistuspotkusta maalin Tottenhamia vastaan tammikuussa. Kuva: Getty Images

– He [Pukki ja Tettey] eivät pystyneet harjoittelemaan maanantaina sairastumisten takia. Se ei ole iso juttu. Meidän pitää odotella tilanteen kehittymistä seuraavan 24 tunnin ajan, mutta heidän kohdallaan on kysymysmerkki Tottenhamia ajatellen. Sanoisin, että heidän pelaamiselleen on 50-50-mahdollisuus. Heillä oli tiistaina hieman parempi olo, mutta meidän on vielä odotettava.

Varmuudella Norwichin riveistä ovat keskiviikkona poissa topparit Christoph Zimmermann ja Timm Klose, laitapuolustaja Sam Byram sekä laitahyökkääjä Onel Hernández.

Tottenhamin ja Norwichin välisen ottelun voittaja etenee FA Cupissa puolivälieriin, eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Norwich ja Tottenham ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Valioliigassa. Kuluvalla sesongilla 11 osumaa ampunut Pukki onnistui tammikuussa maalinteossa Tottenhamia vastaan, kun Norwich hävisi vieraskentällä 1-2-