21-vuotiaasta ranskalaistopparista Dayot Upamecanosta on tulossa yksi tulevan kesän ja syksyn suurimmista kaloista siirtomarkkinoilla. Upamecanon sopimus RB Leipzigin kanssa ulottuu kesään 2021, mutta hän on itse ilmaissut seuralle lähtöhaluistaan.

Näin Leipzigilla on käytännössä viimeinen tilaisuus saada Upamecanosta hyvä siirtokorvaus. Kiinnostuneiden seurojen intoa lisää, että puolustajan ulosostohinta laskee kesällä 100 miljoonasta eurosta 60 miljoonaan.

Espanjalaislehti AS uskoo, että Upamecanon palveluksista tulevat kisaamaan kiihkeimmin Real Madrid ja Bayern München. Bayern Münchenistä on poistumassa ainakin Jérôme Boateng, ja mahdollisesti David Alabakin, joten puolustuksen keskustaan kaivataan uutta miestä. Listan kärjessä on Upamecano.

– Dayot on yksi Bundesliigan parhaista. Emme ihmettele, että suurseurat haluavat hänet. Olisi itse asiassa outoa, jos ei hänelle sataisi tarjouksia kesällä, mutta luotamme siihen, että hän jatkaa täällä, Leipzigista kommentoitiin vielä tammikuussa.

Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, ja Upamecano toivoo siirtoa. Leipzigissa hyväksytään, että siirto on todennäköinen.

[readmore from=Upamecano-Dayot]

Bayern Münchenillä ja Real Madridilla on huutokaupassa omat valttikorttinsa. Bayern pystyisi tarjoamaan nuorelle ranskalaiselle käytännössä varman paikan avauskokoonpanossa, ja sarjakin on miehelle jo valmiiksi tuttu.

Real Madrid puolestaan luottaa Zinédine Zidanen vetovoimaan. Lisäksi Realissa 186-senttinen Upamecano pääsisi pelaamaan toisen maanmiehensä Raphaël Varanen kanssa. Kaksikosta uskotaan muodostuvan Ranskan maajoukkueen luottotopparipari tulevina vuosina.

Upamecanoa on huhuttu lisäksi myös Valioliigaan. Kiinnostuneimpana on pidetty Arsenalia.