Allsvenskan kirjoitti tiistaina kotisivuillaan, että Ruotsin jalkapallon sarjakausi halutaan käynnistää 14. kesäkuuta. Suunnitelma koskee sekä pääsarja Allsvenskania että toista sarjatasoa Superettania.

Asiasta keskusteltiin tiistaina 32 seuran edustajien videopalaverissa. Päätös siitä, että tavoitepäivämäärä on 14. kesäkuuta, oli yksimielinen.

Uutta ottelukalenteria ei kuitenkaan laadita valmiiksi ennen kuin UEFA:lta saadaan vihreää valoa. UEFA:n johtoportaassa pohditaan tiettävästi torstaina päivitettyä kalenteria europeleille. Vasta sen jälkeen tiedetään, mitkä pelipäivät ovat kansallisten sarjojen käytettävissä.

[readmore from=Allsvenskan]

Ruotsissa toivotaan, että kaikki sarjaottelut voitaisiin pelata yleisön läsnäollessa. Koronavirustilannetta seurataan kuitenkin koko ajan tarkasti, ja voi olla, ettei toive toteudu.

Koronavirukseen on kuollut Ruotsissa 1 765 ihmistä. Ruotsin koronastrategia on poikennut merkittävästi Suomen ja muiden maiden toimista, eikä liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia ole määrätty läheskään yhtä jyrkkinä kuin esimerkiksi Suomessa.

Ruotsin jalkapalloliitto tiedotti muutama päivä sitten, että Ruotsin Cupin pudotuspelit – joissa on mukana vielä kahdeksan joukkuetta – pyritään pelaamaan myöhemmin kesällä. Naisten Cupin loput pelit on puolestaan päätetty perua. Toisin kuin miehillä, naisten cupissa ei ole jaossa paikkaa eurokentille.