Barcelonan kapteeni ja tähtihyökkääjä Lionel Messi on monien jalkapallon ystävien ja ammattilaispelaajienkin idoli, mutta myös hänellä on omat esikuvansa.

Messin, 32, tiedetään ihailevan esimerkiksi Pablo Aimaria ja brasilialaislegenda Ronaldinhoa. Aimarin kanssa hän pelasi Argentiinan maajoukkueessa ja Ronaldinho oli hänen joukkuekaverinsa Barcelonassa.

L’Equipen haastattelussa Messi kertoi, että myös ranskalainen legendahyökkääjä Thierry Henry sai hänet haukkomaan happea. Henry siirtyi Messin joukkuekaveriksi vuonna 2007 Arsenalista, jossa hän on seurahistorian paras maalintekijä 228 osumallaan.

Messi oli Henryn saapuessa tavannut jo useita lajin supertähtiä jo nousemassa Barcelonan kannattajien suursuosikiksi, mutta ranskalaiskärki teki nuoreen Messiin ison vaikutuksen.

Lionel Messi pelasi lapsuuden sankarinsa Pablo Aimarin kanssa näytösottelussa kesäkuussa 2013. Kuva: Getty Images

– En uskaltanut katsoa häntä silmiin, kun hän tuli ensimmäisenä päivänään pukuhuoneeseen.

– Tiesin kaiken, mitä hän oli tehnyt Englannissa. Olin kehitellyt päähäni kuvan hänestä ja yhtäkkiä olimme samassa joukkueessa.

– Minä rakastin Henrya. Ihailin sitä, miten helposti hän vei kuvion loppuun, sitä miten hän eteni maalille ja viimeisteli. Hän sai sen vaikuttamaan luontaiselta.