Venäjällä piti pelata tämän vuoden kesäkuussa EM-kisoja, myös kaksi Huuhkajien ottelua. Koronaviruspandemia siirsi kuitenkin EM-turnauksen ensi vuodelle ja pani jalkapallosarjat kautta maailman tauolle.

UEFA on ottanut kriittisen kannan siihen, ettei sarjakausia pelattaisi loppuun. Jotta ensi kauden eurojoukkueet saadaan ratkaistua urheilullisesti, pitäisi kaikki liigat pelata loppuun, jos vain kansallinen lainsäädäntö ja koronatilanne sen sallii.

Venäjällä ainakin on suhtauduttu kehotukseen tosissaan. Venäjän Valioliigan johto ilmoitti maanantaina pääsarjaseuroille, että koronaviruksen keskeyttämä sarja voisi jatkua joko 21. kesäkuuta tai 28. kesäkuuta – hieman juhannuksen jälkeen siis.

Jos ensimmäinen jatkamisajankohta toteutuu, pelattaisiin ensimmäiset kaksi viikkoa vain kierros per viikko tahtia, jotta pelaajien rasitus pysyisi maltillisena. Seuraavat viisi kierrosta pelattaisiin tiivistetyllä tahdilla siten, että pelien väliin jäisi vain muutama päivä. Päätöskierros pelattaisiin viikonloppuna. Todennäköisesti Venäjälläkään yleisö ei pääse katsomoihin.

[readmore from=Koronavirus]

Venäjän pääsarjaa on pelaamatta kahdeksan kierrosta. Sarjaa johtaa Pietarin Zenit yhdeksän pisteen erolla ennen toisena olevaa Krasnodaria. Roman Eremenkon Rostov on neljäntenä, vain kolmen pisteen päässä Mestarien liiga -paikasta.

Venäjällä on todettu reilut 87 000 vahvistettua koronavirustartuntaa. Kuolleita oli maanantai-iltaan mennessä noin 800.

Lähde: Sport