Saksan valtionjohto päätti keskiviikkona antaa luvan Bundesliigan ja 2. Bundesliigan sarjakausien jatkamiselle. Bundesliiga on ensimmäinen jalkapallon huippusarja, jossa pelit jatkuvat sen jälkeen, kun koronaviruspandemia pysäytti jalkapallomaailman maaliskuussa. Muiden TOP 5 -sarjojen jatkumisesta ei ole ylipäätään mitään takeita, ja Ranskassa Ligue 1:n kausi on jo julistettu päättyneeksi.

Bundesliigaorganisaatio DFL:n piti määritellä kauden jatkumispäivä torstaina, mutta Bild kertookin jo nyt, että pelit jatkuvat jo perjantaina 15.5. Siis vain yhdeksän päivän päästä. Kahden ylimmän sarjatason 36 seuraa etäkokoustavat torstaina, mutta DFL:n johto päätti jatkopäivän jo tänään. DFL vahvisti tiedon Bildin tiedusteltua asiaa.

Oletettavasti sarja jatkuu ottelulla Fortuna Düsseldorf-SC Paderborn, mutta yksityiskohdista sovitaan vasta torstaina. Bundesliigaa on pelaamatta yhdeksän kierrosta.

Bildin mukaan liittokansleri Angela Merkel ja Saksan 16 osavaltion pääministerit keskustelivat pidempään Bundesliigan jatkamisesta kuin päiväkotien ja koulujen avaamisesta. Baijerin pääministeri Markus Söder kuvaili palaverissa Hertha Berlinin Salomon Kaloun skandaalivideota vastuuttomaksi.

– Pelaajille, jotka käyttäytyvät vähemmän järkevästi, pitäisi koitua seurauksia. Hertha Berlinin pelaajan käytös viikolla oli ikävä oma maali, Söder sanoi lehdistötilaisuudessa.

Bildin mukaan Saksan pienin osavaltio Bremen halusi jatkaa sarjaa vasta 22.5. Syy tähän oli joukkueen huono kuntopohja.

Hampurin pormestari Peter Tschentscher sanoi Bildin mukaan päätöksen jatkaa Bundesliigan pelaamista olleen yksimielinen.

[readmore from=Bundesliiga]

Mielenkiintoiseksi Bundesliigan nopean paluun tekee se, että joukkueille jää vain hyvin vähän aikaa joukkueharjoittelulle. Monet joukkueet saivat luvan joukkueharjoitteluun vasta tänään, eivätkä kaikki ole tainneet saada vieläkään. Osavaltiot päättävät tarkoista liikkumis- ja kokoontumisrajoituksista itse.

Viikonvaihteen tienoilla tehdyissä kattavissa koronavirustestauksissa on myös todettu ainakin 10 positiivista testitulosta, joista osa on ollut pelaajilla ja osa taustahenkilöillä. Pelaajista kaksi tartuntaa saanutta on tiettävästi 1. FC Kölnin pelaajia, yksi Borussia Mönchengladbachin ja kaksi Kakkosbundesliigassa pelaavien Dynamo Dresdenin ja Erzbegirge Auen pelaajia.