Bundesliigasta tulee lauantaina ensimmäinen Euroopan jalkapallon huippusarjoista, joka jatkuu koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Lauantaina on heti luvassa huippukamppailu, kun Borussia Dortmund ja Schalke kohtaavat Ruhrin derbyssä. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

Dortmundin kapteeni Marco Reus on iloinen, että ottelut jatkuvat, mutta muistuttaa samalla ettei koronaviruksen aiheuttama tilanne ole vielä ohi.

– Koronavirus on kääntänyt elämämme päälaelleen. Eläminen on ollut ja tulee olemaan vielä hankalaa. Emme voi muuttua välinpitämättömiksi nyt. Meidän tulee kuunnella asiantuntijoita, Reus totesi El Paisille.

Saksalaista luonnollisesti harmittaa, että ottelu pelataan tyhjille katsomoille. Se oli kuitenkin hänen mukaansa ainut vaihtoehto.

– Se oli ainoa vaihtoehto. Siitä ei auta valittaa. Tarvitsemme kuitenkin Keltaista Seinää [viitaten Dortmundin fanikatsomoon] todella paljon. Kaikki, jotka ovat olleet Westfalenin stadionilla tietävät, millaisen voiman fanimme pystyvät antamaan meille, Reus jatkoi.

Reus uskoo edelleen, että joukkueella on mahdollisuudet Bundesliigan mestaruuteen. Dortmund on sarjataulukossa toisella sijalla, neljä pistettä johtavaa Bayern Müncheniä perässä. Pelejä on jäljellä vielä yhdeksän.

– Olemme neljä pistettä jäljessä heitä [viitaten Bayerniin] ja pelaamme vielä keskinäisen ottelun. Haluan voittaa liigamestaruuden tänä vuonna, ja mahdollisuudet siihen ovat vielä olemassa, Reus sanoi.

Koronavirus on pysäyttänyt lähes kokonaan urheilevan maailman maaliskuusta lähtien. Saksassa koronavirukseen on kuollut yli 8 000 ihmistä. Tartuntoja maassa on ollut peräti 175 000. Reus ei kuitenkaan koe, että Bundesliigan pelaajat olisivat eräänlaisia koekaniineja, kun sarja jatkuu.

– Emme ole testi rottia, saksalainen totesi lyhyesti ja ytimekkäästi.

Lähde: Goal