Gareth Bale suututti pahemman kerran Real Madridin kannattajat marraskuussa. Walesin maajoukkue oli juuri varmistanut paikkansa EM-kisoissa. Joukkueen juhlimisen ohessa kentälle ilmestyi Walesin lippu, jossa oli kuuluisiksi nousseet sanat: ”Wales, golf, Madrid – tässä järjestyksessä”.

Teksti viittasi Baleen, jonka on Espanjassa syytetty panostavan liikaa golf-harrastukseensa suhteessa jalkapalloon, jonka parissa hänellä on ollut ongelmia viime kausina.

Nyt Bale itse kertoi tapauksen taustoista.

– Olin nähnyt sen muutama viikko aikaisemmin. Pojat sanoivat, että jos selvitämme karsinnat, meidän tulisi etsiä ja ja tuoda se esiin. Vastasin heille, että he saavat tehdä, mitä haluavat, mutta minä en osallistu sen hakemiseen, Bale sanoi.

– He hakivat sen ja me kaikki juhlimme joukkueena. Minä en aio olla juhlimatta joukkuekavereitteni kanssa. Se oli vain pientä pilaa ja hauskanpitoa. Ihmiset saavat nähdä sen kuten haluavat.

Tapauksesta nousi iso kohu varsinkin Madridissa. Seuraavan kerran, kun Bale pelasi Santiago Bernabéulla, antoi joukkueen kannattajat hänelle valtavan vihellyskonsertin. He eivät selvästi pitäneet siitä, että heidän joukkuettaan koitui tapauksessa pilkan kohteeksi.

– Se oli yksi niistä asioista, joita en odottanut. Et koskaan odota, että kannattajat tekisivät niin omalle pelaajalleen.

– Ymmärrän sen, jos se olisi kohdistettu koko joukkueeseen huonon pelaamisen takia tai sen takia, että olette puoliajalla häviöllä muutamalla maalilla. Omalle pelaajalle viheltäminen, kuten he tekevät, on väärin.

– Se harmittaa minua tänäkin päivänä. En ymmärrä. Siinä ei ole mitään järkeä minun mielestäni.